eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Partie Nymburka o Final-4 Eurocupu je tu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Partie Nymburka o Final-4 Eurocupu je tu

📁 Evropské poháry 🕔19.3.2012
Partie Nymburka o Final-4 Eurocupu je tu

Please enter banners and links.

V pardubické ČEZ Aréně se dnes od 19:00 utká Nymburk se Spartakem Petrohrad. O postup do Final-4 se hraje na dva zápasy, rozhoduje celkové skóre.

Po sobotním posledním utkání sezóny ve VTB lize, které už nemohlo nic změnit na sedmém místě v konečné tabulce skupiny, je tu dnes v podvečer šance, která Nymburku může otevřít brány Euroligy a zajistit prodloužení eurocupové sezóny na maximum.

Soupeřem osminásobného českého mistra ve čtvrtfinálové sérii je celek, s nímž mají Nymburští zkušenosti právě z VTB ligy. Spartak St.Petersburg byl prvním týmem, s nímž se svěřenci trenéra Ginzburga v této soutěži potkali, když na jeho palubovce prohráli sedmnáctibodovým rozdílem. V domácím duelu pak tohoto soupeře dokázali po nádherném dramatickém souboji o bod porazit.

Ruský tým je favoritem, Nymburští však už mnohokrát, a nejen v této sezóně, dokázali, že je třeba s nimi počítat a že si dokážou poradit i s věhlasnými protivníky. V nedávné době se jim podařilo udolat i CSKA, který právě se Spartakem tvořil špičku skupiny B nadnárodní VTB ligy.

Ambiciózní trenér Zdovc, známý českým fanouškům už z loňského působení Nymburka v Adriatické lize, vede kolektiv plný velmi kvalitních hráčů. Soupiska sice neobsahuje tolik individualit, jako u moskevského celku, přesto jména jako Halperin, Beverley, Dragicevic či Mavrokefalidis a Strelnieks budí respekt.

Čtvrtfinálová série se hraje na dvě utkání, rozhodujícím kritériem je celkové skóre. Diváci se tak v ČEZ Aréně mohou v prvním duelu dočkat i v basketbalu netradičního nerozhodného výsledku.

Závěrem připojujeme důležité upozornění. Začátek utkání je stanoven na 19:00, údaj, který je uveden na vstupenkách z předprodeje Ticketstream a hovoří o 18:00 je chybný a neplatí. Česká televize připravuje záznam utkání, který uvede ve 22:05 na sportovním kanálu ČT4.

Hlasy před utkáním:

Jure Zdovc (trenér Spartak St.Petersburg) :
"Čtvrtfinálová série se hraje na dvě utkání. Naším cílem je vyhrát dva zápasy. Nymburk je velmi nebezpečný, ofenzivně laděný tým. Mají spoustu dobrých střelců. Musíme hrát s velkou koncentrací, zejména na obranu a neumožnit volné střely, protože toho dokážou využít pro získání náskoku ve velmi krátké době. Jsme OK a doufám, že máme větší sebevědomí po našich posledních zápasech. Máme nějaké zranění v týmu, ale je to normální situace pro druhou část sezony a s takovým náročným programem. Tyto souboje nás mohou dostat do finálové části Eurocupu a já doufám, že hráči dají do hry 100 procent a že to bude stačit pro pozitivní výsledek."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace