eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Valencia bez trenéra, najde opět svého Pešiće? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Valencia bez trenéra, najde opět svého Pešiće?

📁 Evropské poháry 🕔25.1.2012
Valencia bez trenéra, najde opět svého Pešiće?

Please enter banners and links.

Porážka v Badaloně a tím zaviněná neúčast na prestižním Královském poháru měla logické vyústění. Na lavičce Valencie skončil Paco Olmos.

Kdo by to býval tušil na konci listopadu, že na eurocupového protivníka Nymburka nakonec zbude po 17. kole pomyslný černý Petr v podobě 9. místa, prvního nepostupového místa na Copa del Rey. Hráči ze třetího největšího španělského města se tou dobou totiž s bilancí 6-3 vyhřívali na 4. místě.

Prosinec olemovala Valencia v Endesa lize čtyřmi porážkami a zmar korunovala na palubovce posledního Valladolidu. Do karet tehdejšímu výběru Paca Olmose nenahrálo ani několikatýdenní zranění kapitána Victora Clavera.

S příchodem nového roku se euroligový čtvrtfinalista z minulé sezóny zmátořil a zvládnutými zápasy s Obradoriem a Gran Canarií se vrátil na vítěznou vlnu. Ne na dlouho. V 16. kole doma Valencia podlehla Bartoňově Fuenlabradě a začaly se rojit první spekulace o odvolání trenéra Olmose. 

Jedině vítězství v následujícím duelu mohlo bez ohledu na ostatní výsledky zajistit Valencii účast na Královském poháru. Nejhorší scénář se však naplnil a i za dvanáctibodového přispění Davida Jelínka se hosté z Badalony poroučeli s prázdnou. Vzápětí se poroučel i Paco Olmos. Jeho dočasnou náhradou byl jmenován asistent Chechu Mulero.

V hledáčku vedení na uvolněný post nejsou ledajaká jména. Skloňován je Panayotis Yannakis (naposledy Olympiakos), Aito Reneses (naposledy Malaga) a nejvážnějším kandidátem je Chorvat Velimir Perasović (naposledy Efes Pilsen). Ten řadu let ve Španělsku působil jako hráč a posléze zde usedl na trenérskou lavici.

Fanoušci pevně věří, že se podaří mistrný tah jako v minulé sezóně s angažováním Svetislava Pešiće, jenž po svém jmenování na konci listopadu dovedl Valencii až do čtvrtfinále Euroligy, v němž až po pětizápasovém boji podlehla Realu Madrid.

Už v úterý 31. ledna se v Pardubicích můžeme přesvědčit o aktuálním rozpoložení Valencie. Ta se po vítězství nad Gravelines na jeho palubovce a domácí destrukci Rigy poměří v souboji neporažených s Nymburkem.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace