eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubičtí basketbalisté živí naději | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pardubičtí basketbalisté živí naději

📁 Evropské poháry 🕔25.1.2012
Pardubičtí basketbalisté živí naději

Please enter banners and links.

Basketbalisté BK JIP Pardubice si vítězstvím 87:80 (19:15, 42:39, 60:58) nad BC Nižnyj Novgorod si udrželi naději na postup ze čtvrtfinálové skupiny K Eurochallenge cupu. 

Úspěch se nerodil lehce, pardubický tým musel o něj bojovat až do poslední minuty, ale prokázal velkou vůli po vítězství a znovu dokázal, že se umí postavit čelem i těm silnějším soupeřům.

Třetí tým VTB ligy začal v ČEZ Areně sebevědomě a ve druhé minutě vedl 7:2. Domácím se ale nerozklepala kolena a rychle se dostali do hry. Žádný ze soupeřů nepustil svého protivníka do většího trháku a teprve na konci úvodní desetiminutovky se Bekse podařilo získat čtyřbodový náskok. 

Ve 13. minutě po Černoškově trojce vedl Slowiakův tým 26:21, ale na druhé straně stál polský ostrostřelec Michal Ignerski, který si to téměř sám rozdával s pardubickým mužstvem a prosazoval se i velmi těžkými střelami. Do 16. minuty, kdy si udělal třetí faul, nastřílel do pardubického koše 17 bodů ze 29, které měl v tu chvíli NN na svém kontě. Dokázal se trefovat i z perimetru, protože pod košem mu pšenka příliš nekvetla a domácí Arnold s Pospíšilem mu tam příliš prostoru nedávali. Po jeho vystřídání se hra hostí částečně změnila, hráli kolektivněji a v 18. minutě vedli 37:33. Trojky Hamptona a Kotase ale vrátily domácím těsné poločasové vedení. 

V úvodu druhé půle Kukáš Kotas přidal svoji druhou trojku, která znamenala šestibodové vedení Beksy. Pak se ale probudil Jakovenko a sedmi body v řadě poslal NN znovu do vedení. Domácím se v tuto chvíli nedařilo a teprve ve 27. minutě s Hamptonovou trojkou a Muirheadovým košem znamenaly pardubické vedení. Oba celky se přetahovaly o vedení a dvoubodový náskok do čtvrté čtvrtiny přinesl koš O. Peterky v poslední vteřině třetí části. 

Čtvrté dějství patřilo domácím, kteří si postupně vypracovali až dvouciferný náskok (ve 36. minutě 75:65) a ukázali bojovné srdce. Perfektní obranou mařili soupeřovy akce v závěru zápasu, prokázali přehled a taktické vedení boje. Hosty donutili k faulům a trestné hody se východočeskému týmu tentokrát dařily (86,5%).

Body: Muirhead 20, Hampton 19, Arnold 15 (15 d.), Kotas 12, Pospíšil 9, O. Peterka 7, Černošek 3, Bohačík 2 – Ignerski 28, (3 trojky), Jakovenko 15, Bremer, Antonov po 8, Pustahvar 5, Paunič 4, Ivanov 3, Baranov, Protič, Jurčik po 2. Fauly: 22 – 30. TH: 37/32 – 20/15. Trojky: 7 – 7. Doskoky: 36 – 27. Rozhodčí: Schmidt (GER), Tanatzis (GRE), Tsekov (BUL). 710 diváků  

Jan Slowiak po utkání mohl spokojeně konstatovat: "Musím hráčům poděkovat, ukázali jsme velkou vůli po vítězství. Dnes jsme dokázali vyhrát velice důležitou bitvu na doskocích, což si myslím byl klíč k vítězství, protože proti silově disponovanému soupeři to bylo hrozně důležité. Museli se do toho zapojit všichni hráči, museli jsme dobře odstavovat a hodně dlouho se nám nedařilo zastavit jejich nejlepšího hráče Ignerského. Přitom jsme na něj byli připraveni, i ta taktika s přebíráním souvisela s jeho hrou, ale on se skutečně prosazoval i poměrně obtížnými střelami. Ukázal svoji třídu, v některých chvílích držel hru soupeře prakticky sám. Pozitivní pro nás bylo, že jsme ustáli tu krátkou krizi ve třetí čtvrtině a opět jsme se dostali do vedení. Dneska jsme ten závěr kontrolovali, dokázali jsme si v důležitých okamžicích chodit pro fauly a proměňovali jsme trestné hody. Zase jsme se s absencí klíčových rozehrávačů vypořádali na takové utkání velmi dobře."

František Nerad

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace