eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

První cíl sezóny splněn | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

První cíl sezóny splněn

📁 Evropské poháry 🕔14.12.2011
První cíl sezóny splněn

Please enter banners and links.

Nymburští si vytkli za jeden z cílů sezóny postup mezi posledních 16 v Eurocupu. Po fantastickém finiši včerejší přetahované cíl splnili a těší se na další soupeře.

Že utkání nebude jednoduché ukázal hned jeho úvod. Díky Davisově trojkové potenci hosté brzy vedli 4:8. Svěřenci Ronena Ginzburga po trojkách Lawrence a Simmonse obrátili ukazatel skóre ve prospěch Nymburka a po dalších trefách Pumprly a Bendy měl šestibodový náskok naopak Nymburk. Ale hosté se v závěru čtvrtiny opět dostali na dostřel.

Také v úvodu druhé části se basketbalistům řeckého týmu dařilo lépe a po desetibodové šňůře to byli pro změnu oni, kdo měl šestibodový náskok. V duchu již nastolené tradice pak ale Simmons po pěti neplodných minutách konečně zaznamenal první body domácích a o chvíli později to již byli oni, kdo byl ve vedení. To se jim podařilo udržet až do poločasové přestávky.

Stejně jako ve druhé čtvrtině i po návratu ze šaten to byli hosté, kdo udával tón zápasu a další osmibodový příděl tak znamenal opět změnu vedoucího celku. Lawrence s Bendou se pak postarali o vyrovnání a o chvíli později za vyrovnaného stavu získal pěti body v řadě Abrams domácím stejně velký náskok. I ten ale hosté dokázali posléze smazat a tak v závěru čtvrtiny Simmons získal pro poslední část domácím dvoubodový náskok díky trestným hodům, jejichž střelba Nymburským včera jinak vůbec nešla.

V první fázi posledního dějství hosté srovnali a poté se postupně dostali až do pětibodového vedení. Do konce utkání už zbývalo méně než dvě minuty a zdálo se, že o postupu do další fáze Eurocupu opět nebude rozhodnuto. Simmonsova trojka ale rozpoutala na palubovce pardubické ČEZ Arény uragán, na jehož konci Pumprla vypíchnutím a nádhernou smečí korunoval jedenáctibodovou sérii, po níž propukly naplno oslavy postupu.

ČEZ Basketball Nymburk – ARIS BSA 2003 Thessaloniki 78:72 (20:16, 34:31, 55:53)

body: Simmons Tre 22, Benda Petr 14, Pumprla Pavel 13, Lawrence Eugene 11, Naymick Drew 8, Abrams Adrian 7, Wilson Lamayne 3 – James Dominic 28, Bogris Giorgos 10, Tsaldaris Dimitrios 8, Muldrow Sam 7, Kerusch Sergio a Davis Ronald 6, Tapoutos Christos 4, Mavraides Dan 2, Verginis Dimitrios 1; střelba 3b.: 6/20:5/28; střelba 2b.: 22/54:22/40; TH: 16/28:13/15; doskoky(o/u): 30/20:29:11; asistence: 12:12; zisky: 3:4; ztráty: 7:9; osobní chyby: 17:28; 5 chyb: James Dominic, Davis Ronald
Rozhodčí: Paternico Carmelo (ITA), Kowalski Marcin (POL), Ozols Arnis (LAT)
Diváků: 1652

Hlasy po utkání:

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Hráli jsme dnes proti skvělému týmu. Mají výbornou obranu a my dnes měli dobré i špatné okamžiky. Na konci jsme něco změnili a ono to fungovalo. Někdy malé věci udělají velký rozdíl. Dosáhli jsme našeho prvního cíle této sezóny, postupu mezi posledních 16 v Eurocupu. Jsem šťastný a pyšný na své hráče, protože vím, že mají těžkou sezonu se spoustou velmi těžkých utkání."

Vangelis Alexandris (trenér ARIS BSA 2003): "Byl to velmi těžký zápas, oba týmy potřebovaly vyhrát, aby měly šanci na první místo. Po 38 minut jsme hráli dobrý zápas, ale my máme mladé hráče, a snad proto jsme se dopustili mentálních chyb v posledních dvou minutách.Šňůra soupeře 11:0 v závěru utkání je to, co by se nemělo stát, ale bohužel se to stalo dnes večer a to rozhodlo."
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace