eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ohlasy Pardubic na postup do TOP 16 EuroChallenge | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ohlasy Pardubic na postup do TOP 16 EuroChallenge

📁 Evropské poháry 🕔13.12.2011

Please enter banners and links.

Basketbalisté BK JIP Pardubice postupují do čtvrtfinále Eurochallenge cupu. Rozhodlo o tom poslední kolo skupiny C,…

…kde si v posledním kole poradil Chorale Roanne s Prostějovem nad kterým francouzský tým vyhrál 87:70, zatímco Východočeši po dramatickém boji vyhráli nad BC Goverla 77:76. Z prvního místa postupuje Roanne, ze druhého Pardubice. Východočeši se tak mohou těšit na Fuenlabradu (s Lubošem Bartoněm), Besiktas Istanbul a Nižnyj Novgorod.

Ohlasy na postup:

Miroslav Havlíček, předseda představenstva

"Postup ze základní skupiny EuroChallenge Cupu je završením naší systémové a koncepční tříleté práce. Považuji to za neskutečný úspěch. S postupem jsme počítali jen ve skrytu duše, upřímně jsme se na něj ani nějak nepřipravovali, na druhou stranu, když už jsme se dostali ze skupiny, hodláme i v další fázi sehrát důstojnou roli! Neznamená to, že si budeme stavět nějaké další cíle – náš cíl pro tuto sezonu byl splněn postupem. Vše ostatní už může být jenom bonus. Závěrem bych chtěl poděkovat hráčům a trenéru Slowiakovi za přístup a nasazení, díky kterému jdeme dál!"

Pavel Stara, generální manažer

"V první řadě chci poděkovat našemu týmu k zaslouženému postupu, který si uhrál i v dnešním přímém souboji na dálku. Pro klub je postup do další ráze EuroChallenge Cupu fantastickým úspěchem. V last 16 potkáme týmy z basketbalově gigantických zemí – Turecka, Ruska a Španělska -, což samo o sobě nám dává při první účasti v tomto evropském poháru obrovský  kredit.Jsme nesmírně rádi, že jsme mohli reprezentovat nejen Pardubice, ale i celou českou klubovou scénu. Samozřejmě si velmi dobře uvědomujeme, že účast v last 16 bude po sportovní, ale i finančí stránce velice náročná, zároveň pevně věříme, že tento skvělý úspěch zanechá odezvu i u našich partnerů, města atd. Na závěr bych chtěl už nyní pozvat naše fanoušky na galapředstavení, která se odehrají po Novém roce v ČEZ Aréně. Rozhodně je na co se těšit!!

Jan Slowiak, trenér týmu

"Před začátkem EuroChallenge Cupu určitě málokdo reálně doufal v to, co se nám nakonec podařilo. Hodně nám k postupu pomohla hned první výhra nad Roanne, nakonec jsme tento francouzský tým dokázali porazit jako jediní – možná právě za tento velmi povedený výkon jsme si postup zasloužili. Ukázali jsme, že to s Evropou myslíme vážně a že se o postup budeme prát. V další fázi nás čekají ještě kvalitnější a atraktivnější soupeři, nicméně já věřím, že to pro nás nutně nemusí znamenat konec našeho účinkování v této soutěži.“

Zbyněk Pospíšil, kapitán týmu

"Vzhledem k tomu, proti jakým týmům jsme v naší skupině hráli, beru postup jako velký úspěch. Zvlášť teď, zpětně, když víme, jak těžké byly všechny zápasy. Hodně si musíme cenit první výhry nad Roanne, ani dnes na Ukrajině to nebylo jednoduché, po dlouhém cestování. Řekl bych, že jsme v EuroChallenge Cupu podávali konstatní výkony a to nás poslalo dál: byli jsme zkrátka schopni udržet nějakou výkonnostní hladinu.Podle jmen našich dalších soupeřů je jasné, že narazíme skutečně na velice kvalitní týmy. Myslím, že v Pardubicích bude svátek basketbalu! Co se týče nás, my nebudeme spokojeni s tím, že jsme postoupili ze základní skupiny. Věřím tomu, že budeme schopni hrát dobré zápasy i s dalšími  třemi kluby, které nás čekají."

(René Peška, BK JIP Pardubice)
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace