eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jedině vítězství přinese naději na úspěch | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jedině vítězství přinese naději na úspěch

📁 Evropské poháry 🕔25.1.2011
Jedině vítězství přinese naději na úspěch

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka potřebují k uchování naděje na postupové místo v tabulce skupiny K Eurocupu porazit italský tým Pepsi Caserta.

Víkendová porážka na palubovce Krky Novo Mesto byla vzhledem ke hře českého mistra zcela zasloužená a je jasné, že podobný výkon v úterním utkání Eurocupu, ve kterém přivítají Nymburští v pardubické ČEZ Aréně tým Pepsi Caserta, by znamenal další ztrátu a vážné komplikace v boji o postup do vyřazovacích bojů. K úspěchu je třeba minimálně zopakovat výkon, který svěřenci Ronena Ginzburga předvedli minulý týden na palubovce Palacio Vistalegre, kde po boji jen těsně podlehli domácím Estudiantes Asefa.

Středočeši mají nabitý program a jedenáctičlennou soupisku kromě únavy v poslední době ještě zužuje série virových onemocnění, které postupně postihuje klíčové hráče. Otázkou tedy zůstává, v jakém stavu zastihne úterní duel Nečase či Slezáka a zda nemoc neskolí dalšího borce. Drobné zranění prstu navíc utrpěl Křemen.

Pepsi Caserta byla příjemným překvapením loňského ročníku nejvyšší italské soutěže, když po základní části skončila na druhém místě za Sienou, byť pak v play-off vypadla v semifinále se zkušeným Armani Milano. V letošní sezóně se zatím pohybuje znovuzrozený klub ve středu tabulky, na čtvrtou příčku ale ztrácí pouhý bod.

Ve velmi silném kádru má trenér Sacripanti k dispozici čtyři americké basketbalisty, po jednom polském a holandském hráči. Zbytek týmu tvoří velmi kvalitní domácí basketbalisté. Nejužitečnějším hráčem je Fabio Di Bella. Výbornými střelci jsou Ebi Ere a Jumaine Jones. Velmi kvalitní je také podkošové duo ve složení Luca Garri a Eric Williams.

Pokud chtějí Nymburští pomýšlet na vítězství, budou muset podat maximálně koncentrovaný výkon a vyvarovat se zejména ztrát, které degradují některé jejich výkony v letošní sezóně. Vítězství nad Galatasaray jasně ukazuje, jakou kvalitu Caserta má a je nabíledni, že domácí prostředí rozhodně neznamená automatické vítězství pro český tým.

Utkání druhého kola skupiny K Last 16 Eurocupu začíná v 18:30. V pardubické ČEZ Aréně se v roli rozhodčích představí Spiros Gkontas, Sergey Chebyshev a Zdravko Rutesic. Pro diváky, kteří nemají možnost do Pardubic přijet, připravila Česká televize přímý přenos, který odvysílá od 18:40 na sportovním kanále ČT4.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace