eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk splnil první cíl sezóny | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk splnil první cíl sezóny

📁 Evropské poháry 🕔22.12.2010
Nymburk splnil první cíl sezóny

Please enter banners and links.

Hráči mistrovského celku splnili svou povinnost a po výhře nad Rigou postoupili mezi posledních 16 v Eurocupu.

Příležitost k prvnímu útoku si vybojovali hosté, ale nakonec to byl Pumprla, kdo otevřel skóre. Po koši s faulem tak domácí vedli 3:0. Riga po chvíli trojkou srovnala krok a do stavu 9:8, pak se ale hostům povedla devítibodová šňůra. Pak sice Nymburk snížil, ale svěřenci trenéra Kurtinaitise dále bojovali o vidinu postupu a po první čtvrtině byli ve vedení.

Druhé dějství zahájili Nymburští ztrátou Nissima. Tentýž hráč ale v dalším útoku nalezl na perimetru Lenzlyho, který trojkou snížil ztrátu domácích na jeden bod. To byl signál k náporu, který korunoval další trojkou Křemen. Hostující trenér se snažil zastavit rozjetý Nymburk oddechovým časem, ale hned po něm si trojku na své konto připsal také Sokolovský. Domácí byli na koni a pustili se do soupeře ze všech sil. Do poločasu nastříleli ještě dalších jedenáct bodů, zatímco soupeři za celou tuto periodu dovolili připsat si jich pouze pět.

První body po návratu ze šaten patřily hostům. Ti pak stáhli až na sedmibodový rozdíl. Čtvrtý faul Parakhouskise ale znamenal dva úspěšné trestné hody Sokolovského a i když hosté kontrovali, na druhé straně se hned prosadil zpod koše Pumprla. Svěřenci trenéra Ginzburga dovolili do úpoloviny třetí čtvrtiny Rize snížit až na rozdíl čtyř bodů, pak ale přidali a znovu si vybudovali až čtrnáctibodový náskok.

Také poslední čtvrtinu bodově otevřeli hosté. Na druhé straně ale trojkou odpověděl Lenzly a udržel rozdíl nad deseti body. Když z rychlého protiútoku zakončil Nissim, vybral si lodivod hostů oddechový čas, po kterém se i jeho svěřenci prosadili z perimetru. Domácí ale nechtěli připustit další komplikace a drželi se až do závěru v dostatečném bodovém odstupu.

ČEZ Basketball Nymburk – VEF Riga 90:79 (22:26, 42:31, 67:55)

body: Pumprla Pavel 17,  Sokolovský Ladislav 15, Lenzly Mike 13, Křemen Michal 12, Nissim Afik 10, Chán Aleš 9, Nečas Radek 7, McKay Myles 3, Simmons Chester 2, Stimac Vladimir 2 – Janicenoks Kristaps 25, Williams Derek 10, Cain Tyler 8, Parakhouski Artsiom 8, Valters Sandis 7, Berzins Kaspars 6, Gadson Cheyne 6, Bertans Dairis 5, Laksa Martins 4; střelba 3b.: 8/19:5/20; střelba 2b.: 23/38:26/46; TH: 20/32:12/15; doskoky (o/u): 30/10:23/8; asistence: 18:10; zisky: 10:13; ztráty: 20:16; osobní chyby: 19:24; 5 chyb: Parakhouski Artsiom
Rozhodčí: Muhvič Dubravko (CRO), Ciulin Marius (ROM), Kolar Roman (SLO)
Diváků: 3128

Hlasy po utkání:

Ronen "Neno" Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Začali jsme trochu nervózně a pod tlakem. Pak jsme vystřídali některé hráče, a stabilizovali hru. Pak jsme začali hrát lepší basketbal. V druhé polovině jsme hráli docela dobře. V těchto utkáních jste pod velkým tlakem, protože neznáte výsledek v druhém utkání skupiny. Hráči ukázal charakter a podařilo se nám ve třetí čtvrtině udržet náskok. Myslím, že jsme postupem z prvního místa dosáhli skvělého výkonu."

Rimas Kurtinaitis (trenér VEF Riga): "Chci poblahopřát Nymburku ke dnešnímu vítězství a postupu do dalšího kola Eurocupu. Zvlášť dnes večer se ukázalo, že jsou mnohem lepší, než  my. Ukázali, něco podobného, co ukázali v Rize. Jsou silnější tým. Jsme noví v Eurocupu, takže spousta našich hráčů hraje poprvé na evropských palubovkách, nám chybí zkušenosti, takže to je malá omluva pro nás. Nyní musíme nastavit tvář budoucnosti a soustředit se na další utkání v jiných soutěžích."
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace