eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nový Jičín vyhrál Středoevropskou ligu CEBL! | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nový Jičín vyhrál Středoevropskou ligu CEBL!

📁 Evropské poháry 🕔11.2.2010
Nový Jičín vyhrál Středoevropskou ligu CEBL!

Please enter banners and links.

V prvním ročníku druzí, v tom druhém čtvrtí. Napotřetí už to ale vyšlo – Nový Jičín je VÍTĚZEM Středoevropské ligy! Ve včerejším dramatickém zápase sice promrhal slibný náskok z úvodu, ale v nervydrásající koncovce proměňováním důležitých šestek skóre otočil a vybojoval tak tuto trofej jako první český tým v historii.

V prvním ročníku druzí, v tom druhém čtvrtí. Napotřetí už to ale vyšlo – Nový Jičín je VÍTĚZEM Středoevropské ligy! Ve včerejším dramatickém zápase sice promrhal slibný náskok z úvodu, ale v nervydrásající koncovce proměňováním důležitých šestek skóre otočil a vybojoval tak tuto trofej jako první český tým v historii.

Zápas začali hosté skvěle, Pandula trefil rychle dvě trojky, navíc se domácím v první čtvrtině zranil Lawrence, takže se N. Jičínu dařilo držet slibné vedení a po 10 minutách to bylo o osm bodů. Druhé dějství sice začal trojkou Muirhead, ale pak se do toho domácí obuli a i díky individuálnímu výkonu Krstanoviče bylo ve 14. minutě skóre 29:29. Dvě minuty nato už domácí po sérii 24:8 vedli o osm, ale hosté ještě v závěru poločasu stáhli na 46:45. Pandula dal do půle 13 bodů, Muirhead 12, za domácí měl pivot Krstanovič už 22 bodů!

Ve třetí části Moravané opět tahali za kratší konec. Krstanovič pod košem sice už tak neřádil, ale i tak se dařilo domácím rozdíl postupně navyšovat. Za stavu 61:56 se ve 27. minutě dopustil čtvrtého faulu ústřední rozehrávač Čuič, přesto šli do posledního úseku spokojenější hráči Kluže. Jenže se na nich začala projevovat únava, navíc ve 36. min. odešel Čuič s 5 fauly a náš vicemistr začal stahovat. Jako důležité se ukázaly být Krstanovičova minela z blízkosti koše, následný útočný faul Chetreana a vzápětí Varnelisova trojka o desku, po níž Novojičínští byli na dosah bodu – 78:77!

Nato se Krstanovič dopustil kroků a domácí zkusili uklidnit situaci time-outem. Jenže po dalším faulu šel házet Šarovič dva TH a už hosté vedli! Silvasan pak nedal trojkový pokus a další faul poslal na čáru TH Muirheada. To již běžela poslední minuta a Corey byl aspoň jednou úspěšný (78:80). Kluž nevyužila ani další akci a po faulu Chetreana šel házet dva TH Šarovič. Sice dal jen jeden (78:81), ale to "Miltrákům" stačilo, protože zoufalí domácí poslední střelu minuli! Trofej patří N. Jičínu!

I když Novojičínští odehráli Final Four bez Ella Sanderse a Romana Medka, ukázal jejich tým svou sílu a zabojoval, jak jen to šlo. Na skvělém úspěchu mají zásluhu všichni hráči, za celý turnaj ale zasluhuje velkou pochvalu hlavně Varnelis, jenž v lize občas neoslňuje, ale tentokráte zabral a byl tahounem. Včera nastřádal 21 bodů, podpořili jej i výteční Pandula s Muirheadem. Na druhé strane exceloval hlavně v 1. poločase pivot Krstanovič, ale postupně jej přemáhala únava, i tak ale nasbíral výtečných 33 bodů.

První cíl sezóny se tady Novému Jičínu splnit povedlo v maximální možné míře, další dva jej ještě čekají. Nejbližší překážkou v lize bude severočeský Děčín. Na jeho palubovce hraje Mlékárna Miltra 14. února a letos jsme tam již jeden zápas ztratila. Uvidí se, jak se jí povede nyní.

U-MOBITELCO CLUJ-NAPOCA – MLÉKÁRNA MILTRA NOVÝ JIČÍN 78:81 (16:24, 46:45, 69:61)
 
Body: Krstanovič 33, Lapuste 20, Čuič 8, Medvedj 7, Chetreanu 6, Lawrence 2, Silvasan 2 – Varnelis 21, Pandula 17, Muirhead 15, Šarovič 10, Šteffel 5, Hájek 4, Jurečka 4, Gavlák 3, Walker 2
 
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace