eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk nezaváhal a postupuje | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk nezaváhal a postupuje

📁 Evropské poháry 🕔12.1.2010
Nymburk nezaváhal a postupuje

Please enter banners and links.

Hráči českého mistra v posledním utkání skupiny H Eurocupu porazili BK Ventspils na jeho palubovce a zajistili si postup do další fáze soutěže z prvního místa. Nyní je čekají Crvena Zvezda, Turk Telekom a Gran Canaria 2014.

Hráči českého mistra v posledním utkání skupiny H Eurocupu porazili BK Ventspils na jeho palubovce a zajistili si postup do další fáze soutěže z prvního místa. Nyní je čekají Crvena Zvezda, Turk Telekom a Gran Canaria 2014.

Svěřenci Muliho Katzurina vstoupili do zápasu impozantně. První koš dal sice domácí Kalve, když se trefil z tříbodového území, pak ale přišla šňůra třinácti bodů, kterou zahájil i zakončil Petr Benda. Zakis pak přidal dva body na konto domácích, hosté ale ihned kontrovali dalšími pěknými akcemi, u nichž byl výborně hrající Slezák. Nejprve vystřelil a jeho pokus dopíchl Benda, vzápětí poslal do zakončení Lewise. Bertans a po něm Blaus pěkným uvolněním pod košem snížili, ale Nymburk držel pevně otěže ve svých rukou a do konce první čtvrtiny zvýšil náskok na čtrnáct bodů, když bodový účet této části hry završil se sirénou Pumprla.

Tentýž hráč se dvakrát za sebou vyznamenal i v úvodu druhého hracího období. V obou případech předvedl výbornou hru jeden na jednoho a poté přihrávkou vybídl ke skórování Ricciho. Ten byl při druhém zakončení faulován a tak hosté ze dvou popsaných akcí vytěžili celkem pět bodů. Domácí měli v této fázi hry i smůlu, když při opakovaných střelách Strelnikse a dopichu Zakise míč neposedně tancoval po obroučce, aby se nakonec odrazil zpět do pole. Když v polovině této čtvrtiny Lee vypíchl míč Buskevicsovi a z úniku překonal dvacetibodový rozdíl, vybral si trenér domácích svůj už druhý oddechový čas. Ani to Nymburk nezastavilo a výborně hrající Pumprla nejprve našel krásně pod košem Bendu a vzápětí sám obešel obránce a přidal smečí další dva body. To byl rozdíl ve skóre už šestadvacet bodů.

První zápis do tabulky střelců ve druhém poločase patřil po rychlém protiútoku domácímu Bertansovi. Na druhé straně odpověděl střelou ze střední vzdálenosti Benda. Po následném obléhání koše Nymburka a několika nepřesných střelách a doskocích získal míč Slezák a vyslal do rychlého protiútoku zakončeného úspěšnou trojkou Lewise. Náskok hostů vystoupal opět na šestadvacet bodů, když si Lewis doskočil v obraně míč a po přeběhnutí hřiště dával trojkou na 32:58. Domácí lavička reagovala oddechovým časem, po kterém se hra trochu vyrovnala a Ventspils zkorigoval skóre.

Prvních pět minut poslední čtvrtiny neponechal Nymburk náhodě a vyhrál je 11:2. Tím se přiblížil ke třicetibodové hranici a dal jasně najevo, jak to myslí s postupem do další části Eurocupu. Závěr zápasu odehrál český mistr v pohodě a předvedl ještě několik pěkných akcí jak v útoku, tak v obraně. Nejprve Sokolovský pohotově získal míč a vyslal do útoku zakončeného smečí Pumprlu, poté Benda nádherně zblokoval Bertanse a poslední akce, která stojí za zaznamenání, byla ukázková kombinace po ose Pumprla, Lenzly, Křemen, kterou posledně jmenovaný zakončil úspěšnou trojkou. Na více než minutu se pak v samotném závěru na palubovku dostal i debutant Valc.

Hráči našeho šestinásobného mistra tak vyhráli svou skupinu a postupují do další fáze Eurocupu. Po změně hracího systému se i nyní dostávají do společnosti dalších tří celků a opět odehrají šest utkání systémem každý s každým doma a venku. Jejich soupeři budou Turk Telekom Ankara, Crvena Zvezda Beograd a Gran Canaria 2014. Držme tedy našemu pohárovému zástupci palce, aby se mu dařilo minimálně tak, jako dosud.

BK Ventspils – ČEZ Basketball Nymburk 59:85 (13:27, 24:46, 46:66)

body: Bertans Dairis a Kalve Ernests 14, Zakis Ronalds 12, Buskevics Sandis 10, Blaus Lauris 5, Berzins Arturs a Meiers Martins 2 – Lewis Ronald 22, Benda Petr 15, Ricci Phil 13, Lee Arthur 10, Sokolovsky Ladislav 8, Pumprla Pavel 6, Křemen Michal 4, Lenzly Mike 3, Nečas Radek a Slezák Pavel 2; střelba 3b.: 5/16 – 5/16; střelba 2b.: 14/33 – 27/43; TH: 16/25 – 16/17; doskoky: 27 – 34; osobní chyby: 17 – 20
Rozhodčí: Neskovic Dragan, Chebyshev Sergey, Sharro Lahdo
Diváků: 1800

Názory po utkání:

Guntis Endzels (trenér BK Ventspils): "Zápas lze rozdělit na dvě poloviny, a to nejen v závislosti na výsledku, ale i na duchu vloženém oběma týmy do hry. První půle byla z naší strany velmi špatná, chyběla jiskra a agresivita, které jsou nutné pro dosažení nejlepší úrovně naší hry. Vypadalo to trochu jako naše hra v Německu minulý týden. Druhá polovina byla o něco lepší, ale konečný výsledek mluví za vše."

Ernests Kalve (hráč BK Ventspils):
"Souhlasím s naším trenérem. První poločas nebyl z naší strany tak dobrý jako druhý. Snažili jsme se hrát lépe, ale konečné skóre je jaké je. Naše sezóna v Eurocupu je u konce. Budeme se připravovat na Baltickou ligu a lotyšské ligové zápasy. Máme nového trenéra, a je těžké předvídat, co se stane v blízké budoucnosti. Uvidíme."

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Dnešek je velmi šťastný pro Nymburk. Je to poprvé, kdy jsme se dostali mezi posledních 16 v Eurocupu. V prvním poločase jsme vyslali jasnou zprávu, že jsme sem přijeli vyhrát. Jsem velmi šťastný za hráče i klub. Z naší strany to byl dobrý zápas."

Ladislav Sokolovský (hráč ČEZ Basketball Nymburk):
"Předvedli jsme dobrou hru. Jsem rád, zejména za naše fanoušky, kteří nás stále podporují. Doufám, že budeme hrát v další fázi proti dobrým klubům a že nás naši fanoušci přijdou podpořit. Byl jsem velmi šťastný za členy svého týmu, že jsme dosáhli jednoho z našich cílů této sezóny, kterým bylo postoupit ze základní části Eurocupu. Samozřejmě doufám, že i v další části vyhrajeme nějaké zápasy."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace