eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk čeká v Itálii první letošní duel v Eurocupu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk čeká v Itálii první letošní duel v Eurocupu

📁 Evropské poháry 🕔24.11.2009
Nymburk čeká v Itálii první letošní duel v Eurocupu

Please enter banners and links.

Nymburští hráči odcestovali v pondělí ráno do severní Itálie, kde je čeká první utkání základní skupiny Eurocupu s místním celkem Lauretana Biella. – DOPLNĚNO

Nymburští hráči odcestovali v pondělí ráno do severní Itálie, kde je čeká první utkání základní skupiny Eurocupu s místním celkem Lauretana Biella.

Tým našeho mistra vstupuje do své třetí sezóny v Eurocupu. Jeho působení ve druhé nejvýznamnější pohárové soutěži Evropy v předchozích letech rozhodně nebylo neúspěšné, k dosažení cíle však v obou dosavadních ročnících chyběla i špetka štěstí. V prvním roce skončil Nymburk čtvrtý v tehdy šestičlenné skupině a bojoval mezi posledními dvaatřiceti celky, kde byl jeho soupeřem Turow Zgorzelec.

Domácí zápas v Pardubicích skončil tehdy nerozhodně a k odvetě s polským celkem se soupeři sešli v Liberci, protože protivník přišel kvůli požáru o své domácí prostředí. V napínavém střetnutí před bouřlivým publikem přišli svěřenci Muliho Katzurina o postup v samotném závěru.

Ani o rok později nestálo štěstí na straně našeho ligového suveréna. V domácím souboji s celkem Hemofarm Stada Vršac vedli Nymburští dokonce dvouciferným rozdílem, závěrečný nápor hostů ale nezvládli a ve smolné koncovce podlehli opět o jeden koš a nepostoupili do další fáze soutěže.


Vsaďte si u Expekt.com: 1.25 – 3.55


Všichni v Nymburce, hráči, realizační tým, fanoušci, a to nejen místní, pevně věří, že do třetice se podaří postup vybojovat. Přestože na první pohled byl los příznivý, všichni si dobře uvědomují, že není lehkých soupeřů.

Celek Lauretana Biella, který působí v italské Lega Basket Serie A pod názvem Angelico Biella, je v Eurocupu nováčkem. To však neznamená, že by se jednalo o slabý tým. Ve velmi kvalitní domácí soutěži okupuje v současnosti čtvrtou příčku tabulky a má na svém kontě pět vítězství a dvě prohry. Jednu z nich utržil od euroligového Montepaschi, dokázal ale porazit například Virtus Bologna nebo Lottomaticu Roma.

Podíváme-li se na soupisku, je patrná analogie s týmem Nymburka. Je na ní pět Italů, z nichž tři jsou zároveň reprezentanty (Aradori, Soragna, Garri). Tři z cizinců jsou Američané, zbývající tři jsou z Německa, Skotska a Francie. Patrně největší hvězdou je Fred Jones, který odehrál v letech 2002-2009 celkem 430 zápasů v NBA. Týmovým statistikám vévodí Pietro Aradori, který má průměr 17,4 bodů na zápas.

Novinka z webu Nymburka: Podle posledních informací od důvěryhodného zdroje z Itálie nebude náš první soupeř kompletní. Nenastoupí Plisnič (Srbsko), Soragna (Itálie) a pravděpodobně také Fred Jones (USA). Ovšem je nutné si uvědomit, že mnohdy je těžší hrát proti nekompletnímu soupeři, který může odhodit obavy z vystřídání na vedlejší kolej.

Všichni hráči Nymburka jsou v pořádku a pokusí se vstoupit do Eurocupu co nejúspěšněji. Dobrý vstup do soutěže je bezpochyby důležitý pro další vývoj v tabulce. Hráči považují za výhodu fakt, že začínají na půdě soupeře, protože mohou hrát uvolněněji, nemají co ztratit, mohou jen překvapit.

Utkání v Biella Forum začíná ve 20:30 středoevropského času a budou ho řídit: Dubravko Muhvic, Nicola Maestre, Jasmina Jura

Názory před utkáním
(vybíráme z webu ČEZ Basketball Nymburk):

Muli Katzurin
(trenér): Do této chvíle jsem viděl několik zápasů Bielly, znám soupisku a její hráče, vím o tom jaký hrají styl hry jak v ofenzívě, tak i v defenzívě. Musím konstatovat, že se jedná o velmi dobrý tým. V první řadě hrají výbornou obranu. Za druhé kvality jejich amerických posil jsou opravdu vysoké. Za třetí hrají v útoku hrají poměrně dost pick and roll a hrají ho dobře. A za čtvrté jsou na svém hřišti opravdu velmi silným týmem. S veškerým respektem k našim ligovým soupeřům musím říci, že je to jiná třída. Jsou nepoměrně lepší než jakýkoliv tým z domácí soutěže.

Ladislav Sokolovský
(kapitán): Budeme hrát, podle mě, s nejsilnějším týmem ve skupině. Svědčí o tom domácí prohra se Sienou jen o osm bodů. Ovšem zápas začíná za stavu 0:0, soupeři se nemusí dařit, tak proč bychom nemohli v Itálii vyhrát. Víme, že squadra Bielly je plná kvalitních hráčů, ať to jsou bývalí hráči NBA nebo italští reprezentanti. Už jsem to říkal při losování, že celky jsou podle názvu pro diváky relativně neznámé týmy, ale jako vždy záleží na nákupu zahraničních hráčů a nemusí to nutně korespondovat s velikosti budgetu. Jsme na tom podstatně lépe než na začátku sezony. Více o sobě víme, víme, kdo co zvládá a co ne. K ideální formě už nemáme tak daleko a může se to změnit jediným povedeným zápasem. Jedeme do Itálie vyhrát a tomu přizpůsobíme celý zápas. O hře na jistotu budeme možná přemýšlet v posledních pár minutách. Kdyby nastala situace, že budeme prohrávat chvíli před koncem třeba o čtyři body, musíme se rozmyslet, zda se pouštět do akcí, při kterých vzniká větší pravděpodobnost chyby nebo zda budeme hrát trpělivě, aby se bodový rozdíl nezvětšoval a zápas skončil třeba o 14. Našim cílem je postup mezi TOP16, což při kvalitě soupeřů není nic snadného.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace