eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kara vynikajícím výkonem ve druhém poločase otočila zápas a připsala si první vítězství v Eurocupu

📁 Evropské poháry 🕔24.10.2008
Kara vynikajícím výkonem ve druhém poločase otočila zápas a připsala si první vítězství v Eurocupu

Please enter banners and links.

Basketbalistky Kary si připsaly v úvodní domácím zápase poháru FIBA vítězství. S litevským celkem Arvi Marijampole sice prohrávaly v poločase 36:46, ale před vyprodanou halou ve třetí a čtvrté čtvrtině zabojovaly a těsně před koncem normální hrací doby strhly skóre na svoji stranu.

Úvod zápasu byl velice nervózní, oběma družstvům důležitost utkání svazovala ruce a z toho plynulo mnoho chyb na obou stranách. Domácí Kara se ujala v první čtvrtině několikrát mírného vedení, ovšem soupeř vždy dotáhl a čtyři a půl minuty před koncem druhého hracího období bylo skóre vyrovnané, 29:29. Zbytek poločasu se však domácím hráčkám vůbec nevydařil, inkasovaly zejména po zbytečných ztrátách z rychlých protiútoků za necelých pět minut sedmnáct bodů a Marijampole tak vedlo v poločase 46:36.

Ani po změně stran nic nenasvědčovalo zvratu v utkání, po trojce Pacauskiene vedlo litevské družstvo již 53:36 a domácím se navíc vyfaulovala Katka Hindráková. Kara však zabojovala, za osm minut povolila hostům jen šest bodů a na konci třetí čtvrtiny stáhla na rozdíl jediného koše!

Vstup do čtvrté čtvrtiny však Trutnovačkám znovu nevyšel dle představ, soupeř sedmi body v řadě utekl na 66:57 a trenér Petrovický musel reagovat time-outem. Po něm Kara znovu dokázala zabojovat, střelecký prapor týmu zvedla Ivanová a tři minuty před koncem bylo znovu vyrovnáno! Za tři body se trefila Hartigová, 70:70!

Drama vrcholilo, za hosty se prosadila za dva body Murphy, ovšem Míša Ivanová další trojkou otočila na 73:72 pro Karu. Alyoshkina jedním proměněným trestným hodem znovu vyrovnala, ale poslední minuta a půl patřila už jen domácím – kapitánka Mišurová prokázala pevné nervy při trestných hodech a v poslední vteřině za všeobecného nadšení hráček, vedení i skvělých trutnovských fanoušků upravila na konečných 79:73 symbolicky střelecká hvězda poslední čtvrtiny Ivanová.

Body: Hartigová 19, Mišurová 17, Ivanová 17, Šnajdrová 9, Křížová 8, Štěpánová 4, Hindráková 3, Johnová 2 – Shchypakina 17, Sauliute 15, Alyushkina 11, Pacauskiene 11, Rickaviciute 8, Murphy 6, Kinkeviciene 5

Rozhodčí: Adamovič (Bocna a Hercegovina), Papp (Maďarsko). Fauly: 20:24. Pět osobních chyb: 1:0 (22. Hindráková). Trojky: 9:5. TH: 24/18 – 22/18. Diváci: 1050.

Martin Petrovický, trenér Kara Trutnov: "Bylo to utkání plné zvratů, málokdy však v pohárové Evropě vidíte, že se otočí sedmnáctibodové manko. Nám se podařilo díky dvěma faktorům – zaprvé to tam soupeři, kterým měl v prvním poločase exluzivní úspěšnost střelby, přestalo po přestávce padat. Druhá věc je ta, že nás diváci hnali dopředu a holky potom se dá říct, šly až přes závit."

Algirdas Budenas, trenér Arvi Marijampole: "Z obou stran to byl výborný zápas, který ve druhém poločase rozhodla naše špatná úspěšnost střelby z pod koše. Soupeři se postupně podařilo otočit zápas, gratuluji mu k vítězství. Pokud obě družstva budou hrát takhle dál, mají velkou naději na postup ze skupiny.“

Další výsledek skupiny H: Baschet Icim Arad – Ibiza PDV 61:66.

  

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace