eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔31.1.2017
Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc

Please enter banners and links.

Série šesti domácích výher SK UP Olomouc skončila. Hanáci stižení chřipkou (kvůli níž nenastoupil Vaňák se Sedláčkem) předvedli nejhorší výkon sezony a podlehly Pardubicím B (s Půlpánem v sestavě) o 48 bodů. Domácí ztratili nevídaných 31 míčů a z počátečního vedení 13-6 to bylo za deset minut 17-41. Nadšení mladých pardubických borců ostře kontrastovalo s křečí a bezkrevností domácích. Šanci na druhé místo vycítilo tak opět opavské béčko, které uspělo v Novém Jičíně. Základem opavské výhry byl útočný doskok, na němž Slezané předvedli učiněnou demolici v poměru 18-2. Domácím velmi scházel zkušený pivot Rostislav Pelikán a svěřence kouče Zdražila tradičně trápily i ztráty (18). V hostujícím dresu zářili Dragoun (20 bodů a 8 doskoků) s Bujnochem (15 bodů a 15 doskoků), velmi dobré utkání odehrál i sedmnáctibodový Jiří Dihel.

Duel obran v Ostravě vyzněl lépe pro hostující Basketbal Olomouc, který o deváté výhře v sezoně rozhodl v poslední čtvrtině. Tu hosté začali sérií trestných hodů a šňůrou 10-1, díky níž se odpoutali do sedmibodového náskoku. Záhy bylo pro Hanáky ještě lépe, neboť po Dedkových bodech vedli již 53-62 a směřovali k poklidnému vítězství. Lyčka s Bukovjanem však svými trojkami vyburcovali spoluhráče a druhý jmenovaný dalekonosnou střelou snížil minutu a půl před koncem na 65-66. Domácí však v závěru zradila muška a hosté si zásluhou Jurky (13 bodů a 14 doskoků) a Scripcarua (16 bodů a 10 doskoků) odvezli cennou výhru.

Třetí stovku v této sezoně inkasoval Havířov, který prohrál ve Šlapanicích o 33 bodů. Slezané přijeli v šesti hráčích, domácí Sokol doskočil 55 míčů (oproti havířovským 35), což spolu s šířkou kádru rozhodlo. A patnáctá zlínská výhra na závěr, byť se na ni suverén s prostějovskými mladíky natrápil asi víc, než by bylo zdrávo. Ještě 74 sekund před koncem totiž snižoval hostující Nábělek na 75-74, záhy však špatně přihrál a zkušený Zlín dovedl utkání do vítězného konce. Hostům patří ke cti, že se dokázali dostat ze šestnáctibodového deficitu, v němž se nacházeli na začátku třetí části.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace