eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔31.1.2017
Sokol Pražský setnul lídra, Pardubice zostudily Olomouc

Please enter banners and links.

Do konce základní části zbývají už jen dvě kola a v boji o postup do první trojky ve skupině A začíná jít do tuhého. V obou skupinách také vrcholí boje o postup do šestky. Jak si počínaly týmy v uplynulé rundě?

Hradecká série jedenácti výher za sebou skončila. Lídrovi skupiny A uštědřil porážku Sokol Pražský, který využil absencí Majeríka se Šírkem a také hostující špatné obrany. Domácí hráli téměř bezchybně, ztratili pouze osm míčů a v útoku si počínali jednoduše, ale účelně. Pražané vedli od samého začátku a Královští Sokoli tentokrát neměli nárok. Porážka Hradce Králové je hozenou rukavicí pro druhé Litoměřice, které tak stále mají možnost urvat první příčku po základní části. Základem jsou tři výhry a úspěch o minimálně 18 bodů ve vzájemném měření sil (které je na programu v neděli 5. února v HK). Slavoj v tomto kole bez problémů vyřídil Vysočinu, která přijela bez opor Maňáka s Novákem, a tak jí logicky nestačilo ani 22 bodů a 7 doskoků Jiřího Bubáka. Litoměřice položily základ pro čtrnácté vítězství v této sezoně už v první desetiminutovce, jíž vyhrály poměrem 26-11. O svůj dvouciferný náskok už Severočeši nepřišli (i díky 21 bodům Admira Aliče) a mohou vyhlížet šlágr s Královskými Sokoly. Vysočina naproti tomu zůstává v tabulce poslední s bilancí 3-13.

Plzeň zvítězila na Folimance nad béčkem USK Praha 69-65, ale matným výkonem ve druhé půli se musela dost obávat o náskok, jejž si vybudovala v prvním poločase. Západočeši skvěle bránili a po dvaceti minutách vedli nad Pražany 38-22. Po změně stran však ke snížení zaveleli domácí Svoboda se Štěrbou, kteří se dohromady postarali o 50 z 65 bodů USK. Domácím se trpělivou hrou podařilo snížit až na 65-67 a dokonce měli i dvě příležitosti vyrovnat, či otočit skóre. Střely Svobody a Sehnala v samotném závěru se však neujaly a nejlepší střelec Plzně Václav Honomichl jistil její triumf z čáry trestného hodu. Sedmnáct trojek vysázeli basketbalisté nymburského béčka Košířům. A jelikož tyto pokusy z dálky Nymburk střílel s obdivuhodnou úspěšností 53 %, není divu, že Košíře inkasovaly v Nymburce potupnou stovku. Domácí vedli v poločase už 59-26 a utkání si užívali. Nymburk (10-5) je blízko k postupu do skupiny o titul v první lize, kam postupují tři nejlepší celky z obou skupin, byť je ve hře dál i Sokol Pražský (9-7).

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace