eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hruban by rád páté místo. Nabídku na angažmá dosud nedostal

📁 Reprezentace, Topstory 🕔12.9.2019
Hruban by rád páté místo. Nabídku na angažmá dosud nedostal

Please enter banners and links.

Vojtěch Hruban fantastickým výkonem pokořil Polsko a česká reprezentace si tak zahraje o konečnou pátou příčku.

Jako všichni ostatní čeští hráči i Vojtěch Hruban předvádí v Číně neuvěřitelné výkony. Čtvrtfinálový duel proti Austrálii se mu sice nevyvedl podle představ, proti Polsku o den později už ale opět řádil.

Polákům nasázel 24 bodů, přidal 12 doskoků a stal se hlavní hvězdou nakonec vítězného utkání. Díky tomu si tak Češi zahrají proti Srbsku o konečné páté místo. Pokud by náš národní tým zápas zvládl, překonal by šesté místo československých basketbalistů z roku 1970.

„Všichni věděli, co je proti Polsku v sázce. Chceme přidat i ten poslední krok, i když páté místo visí hodně vysoko. Srbsko má neuvěřitelný tým. Mají tolik pivotů, to nevím, co s tím budeme dělat. Ale můžeme slíbit, že budeme hrát naši hru a do zápasu dáme všechno – jako vždycky,“ uvedl Hruban pro server idnes.cz.

„Minimálně šesté místo jsme si prostě chtěli vyhrát. Věděli jsme, že Poláky porazit můžeme. Toužili jsme zakončit turnaj tak, aby se na něj dalo vzpomínat v ještě lepším světle,“ podotýkal hráč Nymburka. Česká reprezentace má každopádně jisté lepší umístění než Spojené státy americké.

A to by před turnajem zřejmě nikdo netipoval. Hruban má za sebou vynikající šampionát a je otázkou, zda se po návratu neobjeví některá lukrativnější nabídka. V současné chvíli nicméně český hráč o žádné neví a již se těší zpět do České republiky.

„Zatím nic. Ale neřešíme to. Podepsali jsme dlouhodobé kontrakty a plány jsou velké,“ doplnil třicetiletý rodák z Prahy.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace