eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Legendy českého basketbalu v sobotu naposledy | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Legendy českého basketbalu v sobotu naposledy

📁 Archiv, Články, Topstory 🕔21.6.2019
Legendy českého basketbalu v sobotu naposledy

Please enter banners and links.

Zítra od 16 hodin se v pardubické ČSOB Pojišťovna Areně odehraje Poslední souboj dvou legend českého basketbalu. Jiří Welsch a Luboš Bartoň naposledy vyběhnou na palubovku, aby se rozloučili s fanoušky a udělali tečku za úspěšnou kariérou. Pokud chcete vidět druhého Čecha v NBA v basketbalové akci, máte poslední možnost. 

„Moje předsevzetí je, že když odehraji Poslední souboj, tak to bude opravdu poslední souboj a už nikdy nebudu pokračovat,“ nechal se slyšet Jiří Welsch a k návratu se prý přemluvit nenechá.  Přiznává ale, že „když jsem v září seděl na zápase kvalifikace MS proti Rusku a zažíval jsem tu atmosféru, svrběly mě ruce. Viděl jsem vítězství a jak se kluci dostali na dosah obrovskému snu, tak v ten moment mě zamrzelo, že toho nejsem součástí.“ I tak toho společně s Lubošem pro český basketbal vykonali a zaslouží si úctu a uznání. Oba i po skončení aktivní hráčské kariéry u basketbalu zůstávají. Jiří v současné době šéfuje na ČBF chlapecké složce a paradoxně jeho podřízeným je Luboš se kterým si v sobotním Posledním souboji určitě „půjdou po krku“.

Do svých týmů si pozvali hráče zvučných jmen se kterými se během zahraničního angažmá setkávali. Sobotní basketbalová show měla být i symbolickým předáním žezla českého basketbalu, ke kterému už sice dávno došlo, ale toto mělo být definitivní předání vlády do rukou Tomáše Satoranského a Jana Veselého. V každém týmu měl nastoupit jeden ze současných vládců českého basketbalu. Jenže rozehrávač Washingtonu Wizards u toho bude, nejužitečnější hráč letosní Euroligy Jan Veselý bude chybět. Chtěl, a moc chtěl, ale situace v klubu se zamotala. Veselého Fenerbahce hraje v pátek večer derby s Efesem. „S Honzou jsem několikrát mluvil. Chtěl na zápas přijet, pokud bude moct. Vím, že byl velkým lákadlem pro fanoušky, jí jsem se na něj taky těšil, ale všichni chápeme, že klubové povinnosti mají v tomto případě jednoznačně přednost,“ dodává bývalý reprezentační kapitán. Tomu se omluvily i další hvězdy, se kterými měl tu čest během své kariéry hrát jako například Alex Mumbru či Ricky Rubio. Asi nejvýraznější hvězdou jeho týmu tak zůstává Jaka Lakovič.

Koho si na Poslední souboj Welsch s Bartoněm pozvali?

Team Welsch: Tornike Shengelia, Carlos Jimenez, Berni Rodriguez, Boniface N’Dong, Bostjan Nachbar, Tomáš Satoranský, Petr Benda, Petr Czudek, Ivan Trojan, Petr Welsch, Jiří Zídek, Martin Ides

Team Bartoň: Jaka Lakovič, Maurice Whitfield, Erazem Lorbek, Jakub Kudláček, Jakub Houška, Petr Janouch, Petr Treml, Nils Mittman, Pavel Pumprla, Filip Jícha.

Utkání má i charitativní ráz. ČBF společně s Kontem Bariéry pořádá u příležitosti Posledního souboje charitativní sbírku pro Magdalenu z Pardubicka a Jaroslava (27) z Českolipska, tedy regionů, odkud pocházejí oba protagonisté Posledního souboje. Oba jsou upoutání na invalidní vozík, ale přesto se zapojují do běžného života. Zapojit se mohou všichni fanoušci zasláním DMS ve tvaru DMS BEZFAULU 30 na číslo 87 777, cena jedné DMS je 30 Kč. Fanoušci v hale navíc budou mít příležitost během zápasu dražit boty ve kterých Bartoň s Welschem odehrají Poslední souboj a podepíší je všichni hráči obou týmů.

Připraven je bohatý doprovodný  program. Před Arénou bude od 13 do 16 hodin otevřena fanzóna, kde bude od 14 hodin do začátku utkání vystavena trofej pro mistry světa 2019. Pořadatelé nezapomněli na doprovodný program během zápasu a zajímavé soutěže. Po skončení utkání proběhne na palubovce od 18 do 18.30 autogramiáda.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace