eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory 🕔11.2.2019
Pohárové finále pro Nymburk, Peterka MVP

Please enter banners and links.

Bez Jakuba Šiřiny ale také bez dlouhodobých marodů Gniadka a Klečky byla Opava schopna vzdorovat obhájci jen 25 minut.

Opava přesto začala finále proti kompletnímu mistrovi bez jakéhokoliv respektu a bylo vidět, že zejména mladším hráčům zkušenost z Ligy mistrů prospěla. V první čtvrtině byl doslova nezastavitelný Václav Bujnoch, jenž v ní zapsal 11 ze svých 19 bodů a Slezané chvílemi vedli i o šest bodů. Nymburk často ztrácel a v obraně nepůsobil příliš kompaktně, což ale nahrazoval vynikající střelbou, která atakovala 70% úspěšnost. Středočeši postupně převzali otěže utkání a zejména díky zlepšenému doskakování a širší rotaci vedli v poločase 51:40. Ještě v polovině třetí periody snižoval Jurečka z dálky na 52-42, ale pak se začala přece jen projevovat úzká lavička. Mladí Slezané začali kupit chyby a Nymburk nekompromisně trestal a navyšoval náskok.

Veterán Jurečka navíc musel odstoupit ze zápasu po bolestivém zásahu Vojtěcha Hrubana a pozdější vyšetření odhalilo zlomený jařmový oblouk. Konečný stav 102:68 vyzněl pro poražené až příliš krutě, trenéra Czudka musel těšit alespoň útočný doskok, v němž jeho hráči Nymburk převálcovali 18-10. Vítěz z Nymburka se opíral o 17-bodové Hrubana s Wrightem, MVP Hyundai Final4 byl zvolen Martin Peterka, jenže ve finále pomohl 7 body a 7 doskoky a v semifinále přidal 12 bodů a 3 doskoky (při střelbě z pole 5/5).

„Dlouho to bylo vyrovnané proto, že Opava je dobrý tým a někdy ve finále nezáleží na tom, s kým hrajete, protože pořád jste pod tlakem, který musíte zvládnout. A my když hrajeme domácí pohár, tak se pokaždé čeká výhra. A s tím se musíme pokaždé poprat. Jsem ale rád, že po těch posledních těžkých pěti týdnech, spoustě zápasů a spoustě zklamání pořád máme kluky, kteří to dokážou odtáhnout jako lídři a dotáhnout zápas k vítězství. K němu nám pomohlo to, že jsme postupně přitáhli obranu, hráči zodpovědněji přistupovali ke krytí svých hráčů, líp jsme doskakovali a atakovali Opavu vyrážením do brejků. Zápasy s Opavou jsou však jako videohra. Má totiž asi deset životů a nikdy neumírá. Tuhle mentalitu musíme respektovat a podle toho k zápasu s ní i přistupovat,“ poznamenal kouč Nymburku Oren Amiel.

„Souhlasím, že Vašek Bujnoch z toho dnes udělal zápas. My jsme nechtěli být jako ovce na porážku, chtěli jsme se soupeři postavit. Nymburk ze začátku hrál vlažně, ale když se dostal do svých otáček, bylo vidět, že je někde jinde než my. Já ale musím poděkovat klukům, že do toho dali opravdu všechno. Kvalita a potom i síly byly nicméně na straně soupeře… A pokud jde o dvě nová zranění Kuby Šiřiny ze soboty a Luďka Jurečky z dnešního zápasu, už jsem kolegovi z Nymburka říkal, že mám dvě příjmení a to druhé je Zraněný,“ posteskl si kouč Opavy Petr Czudek.

 

ČEZ Basketball Nymburk – BK Opava 102:68 (26:26, 25:14, 26:14, 25:14)

Body: Hruban 17 (7 asistencí), Wright 17, Pumprla 12, Lawrence 10, Myers 9, Bohačík 8, Vyoral 7 (6 doskoků), Peterka 7 (7 doskoků), Benda 7, Kříž 5, Davis 3 – Bujnoch 19 (8 doskoků), Kouřil 19, Zbránek 7, Dragoun 6, Švandrlík 4, Kvapil 4 (7 doskoků), Jurečka 3, Slavík 2 (8 doskoků), Štěpánek 2, Bukovjan 2
Doskoky: 45 – 38
Dvojky: 26/39 – 18/40
Trojky: 10/25 – 6/33
TH: 20/27 – 14/22
Asistence: 18 – 9
Ztráty: 10 – 9
Fauly: 19 – 23

 

Foto: nbl.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace