eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Druhý český pokus dobýt Izrael | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Druhý český pokus dobýt Izrael

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔31.10.2018
Druhý český pokus dobýt Izrael

Please enter banners and links.

Po včerejší prohře Opavy v Lize mistrů na hřišti izraelského vicemistra se basketbalisté BK JIP Pardubice zdolat dalšího izraelského zástupce v pohárové Evropě. Tentokrát v cestě českému klubu stojí Ironi Nes Ziona.

Ve třetím utkání skupiny D základní části FIBA Europe Cupu stojí před pardubickým klubem nesmírně těžký úkol. Chce-li pomýšlet na vylepšení postavení v tabulce a tím i naději na postup, musí na hřišti svého soupeře vyhrát. Beksa je totiž ve skupině běz vítězství, její soupeř má na kontě výhru nad Den Bosch a prohru v Saratově. V izraelské lize mu patří momentálně 11. místo s bilancí 1 – 3. V poslední utkání prohrál na hřišti Ironi Nahariya 76:85 (nejvíc Brown 21 (10 d.), Dowe 19, Lee 13). Postavení v tabulce může být zavádějící, spíš než o slabší formě Ironi Nes Ziona, to svědčí o kvalitě tamní ligové soutěže. Ta bude bezesporu kvalitnější než ta naše. Soupeř našeho týmu postoupil do základní skupiny FIBA Europe Cupu přes švédské Södertalje a rumunskou Kluž. V základní skupině pak prohrál na palubovce Saratova 64:76 a doma zdolal Den Bosch 91:85. Největšími oporami týmu jsou američtí hráči Cook, křídlo se zkušenostmi z NBA má ve  FIBA Europe Cupu bodový průměr 17,3 b. a trojkovou bilanci 56 %., rozehrávač Dowe (15 b.), který má výtečnou bilanci TH 87,2%, centr Gladness (12 b.), který měří 211 cm. K přehlédnutí není ani levoruký Dunne s průměrem 11,7 b. Pardubičtí vědí, že soupeř velmi často mění osobní obranu na zónovu 2 – 3 nebo 3 – 2, především ve chvíli, kdy má protivník navrch. Pozor si musí dát také na rychlost protihráčů v přechodové fázi a nepustit domácí tým hned v úvodu do snadného náskoku. Izraelsko-americký mix si ale určitě pozorně prohlédl poslední utkání Beksy proti Saratovu a nebude se chtít nechat zaskočit. Jak to dopadne uvidíme dnes od 18.35 našeho času (v Izraeli bude o hodinu víc).

 

Foto: BK JIP Pardubice – Milan Křiček

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace