eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Beksa jde do boje o Ligu mistrů | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Beksa jde do boje o Ligu mistrů

📁 Archiv, Články, Evropské poháry, Topstory 🕔1.10.2018
Beksa jde do boje o Ligu mistrů

Please enter banners and links.

Letadlem do Moskvy a pak vlakem do Nižného Novgorodu se vydali pardubičtí basketbalisté za nadějí vybojovat si účast v Basketball Champions League. Dnes večer od 18 hodin nastoupí v prvním utkání třetího kola kvalifikace BCL proti BC Nižnyj Novgorod.

Oba kluby mají ve své historii už zaznamenány vzájemné duely. V sezoně 2011/12 se potkaly v tehdejším EuroChallenge a každý z nich vyhrál na domácí palubovce. Ovšem z tehdejší sestavy není ani na jedné straně jediný hráč. Tak se během té doby obměnily hráčské kádry. Ruský tým, který v minulé sezoně obsadil ve VTB Lize sedmé místo, to ve FIBA Eurocupu dotáhl do čtvrtfinále. Před novou sezonou se tým podstatně zkvalitnil a svědčí o tom i výsledky předchozích dvou kvalifikačních kol BCL. Nejprve vyřadil portugalské FC Porto po výsledcích 86:85 (venku) a 92:49 (doma), pak poslal z kola ven loňského účastníky Ligy mistrů, Aris Soluň. Doma s řeckým týmem  prohrál 63:65, aby v odvetě na horké řecké půdě vyhrál 62:51. Utkání ukázala, že opravdovým tahounem týmu je americký rozehrávač Kendrick Perry, který v dosavadních čtyřech utkáních kvalifikace nastřílel 67 bodů. Stejný počet bodů zaznamenal shooting guard Maxim Grigoryev, který je nejen vynikajícím kanonýrem, ale vyniká i ve hře 1 na 1. V podkošovém prostoru tvrdí muziku Roderick Odom. Pardubičtí vědí, že narazí na tým, který hraje velice tvrdě na obou polovinách palubovky. V obraně vyvíjí extrémně velký tlak na hráče s míčem, snaží se nedovolit jednoduché přihrávky na hráče bez míče. V určitých pasážích zápasu využívá presink po celém hřišti. Hráči staví hodně tvrdé clony a využívají svých fyzických dispozic a v útoku se mohou opřít o sílu pivotů, ale i o střelce z perimetru, kteří dobře čtou hru a vědí, kdy vystřelit nebo jít do nájezdu.  Ruský tým obvykle nastupuje se základní pětkou: Perry, Grigoryev, Dragojevič, Odom, Korolov. Odveta se hraje v Pardubicích ve čtvrtek 4. října od 18 hodin.

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace