eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lvi se chtějí dobýt Sarajevo a přiblížit se Číně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Lvi se chtějí dobýt Sarajevo a přiblížit se Číně

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔16.9.2018
Lvi se chtějí dobýt Sarajevo a přiblížit se Číně

Please enter banners and links.

Čeští reprezentanti se budou snažit potvrdit výbornou formu i výhru nad Ruskem. V Sarajevu je čeká Bosna i s hvězdným mladíkem Džananem Musou v sestavě.

Utkání, jejž přenáší kanál ČT Sport, bude naprosto klíčové hned z několika důvodů. Kouč Ginzburg chce využít potenciál trojice Satoranský – Veselý – Balvín naplno i vzhledem k dalším dvěma oknům kvalifikace. V těch se předpokládá absence nejvýraznějších figur českého celku. Kromě Satoranského anabáze v NBA totiž budou oba pivoti (Veselý s Balvínem) později nastupovat v Eurolize a nečeká se, že by je klub uvolnil. Balvínovu Gran Canarii navíc čeká premiéra ve slavné soutěži. Pokud by se dnes Lvům povedlo v Bosně zvítězit, mohou buďto poskočit na první příčku skupiny K (v případě, že Finové překvapí Francii na její palubovce), nebo reálněji odskočit soupeřům na třetí příčce na rozdíl třech triumfů (za předpokladu, že Finové prohrají).

Trenér Ginzburg udělal v rotaci jednu změnu oproti vítěznému zápasu s Ruskem: Rozehrávače Tomáše Vyorala nahradil ostrostřelec Olomoucka Lukáš Palyza. Lvi si budou muset dát pozor kromě Musy především na centra Jusufa Nurkiče z Porlandu, který v v zápase ve Finsku zazářil s 20 body a 9 doskoky. Přesto prohru 85-81 ani on neodvrátil. Dalším důležitým článkem sestavy velezkušeného stratéga Jasmina Repeši je další dlouhán Elmedin Kikanovič z Monaka. Pod košem tedy uvidí fanoušci líté boje této dvojice s našimi pivoty Balvínem a Veselým.

„Poslední čtvrtina proti Finům nám ukázala, jak bychom měli hrát. Agresivní obranu a poté rychlý přechod do útoku. Omlouvám se všem fanouškům, že jsme byli opravdu slabí v úvodních 30 minutách. Avšak poslední desetiminutovka ukázala, že se nikdy nevzdáváme a dovedeme bojovat i za stavu minus 20,“ sdělil novinářům trenér Bosny Jasmin Repeša.

„Můžeme být velkým týmem, máme velké možnosti. Teoreticky můžeme hrát se dvěma dlouhými, ale po většinu své trenérské kariéry jsem takto nebyl zvyklý koučovat. Takže jsem rád, že můžu využít více variant. Doufám, že jsme schopni postoupit do Číny. Pokud budeme tvrdě pracovat, staneme se velkým týmem a náš sen se splní. V Sarajevu to nebude jednoduché, mají skvělé fanoušky a několik výborných hráčů z NBA a Euroligy. Měli jsme však hodně času se ně připravit,“ zůstal optimistou kouč Ronen Ginzburg.

 

Foto: FIBA

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace