eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Inzultace v Opavě, emoce v Pardubicích | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Inzultace v Opavě, emoce v Pardubicích

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔13.4.2018
Inzultace v Opavě, emoce v Pardubicích

Please enter banners and links.

Třetí hrací den čtvrtfinálové série Kooperativa NBL 2017/18 přinesl na našich palubovkách nevídaný jev. Utkání BK Opava – BK Olomoucko muselo být předčasně ukončeno už v 18. minutě pro inzultaci rozhodčího Stanislava Kučery. Také v Pardubicích plály po závěrečném hvizdu rozhodčích emoce ze strany ústeckého manažera Tomáše Hrubého.

BK Opava – BK Olomoucko 40:34 nedohráno

 Průběh utkání nenasvědčoval, že by k něčemu takovému, co se pak stalo, mohlo dojít. Opava začala podle očekávání, brzy šla do vedení 11:0, ale hosté se včas vzpamatovali a dotáhli se zpět. Na dostřel se drželi až do osudného momentu v 18. minutě. Za stavu 40:34 byl odpískán nesportovní faul pivotu Olomoucka Darku Čohadarevičovi na doskakujícího Zbránka. Srbský hráč si za protesty vysloužil technickou chybu a tím i vyloučení. Čohadarevič ale byl dál „v ráži“ a když se dostal k rozhodčímu Kučerovi, který signalizoval vyloučení, čelem udeřil rozhodčího, který upadl na palubovku. Pro inzultaci tak bylo utkání ukončeno. V platnosti zůstává výsledek v době ukončení utkání. Olomoucký pivot má zastavenou činnost, jeho případem se bude zabývat disciplinární ředitel NBL. Minimálně ve třetím utkání bude Predrag Benáček svého pivota postrádat a to bude jistě nepříjemné oslabení podkošového potenciálu Olomoucka. Stav série: 2:0

BK JIP Pardubice – Sluneta Ústí nad Labem 76:75 (11:20, 32:28, 53:50)

Bekse zřejmě v pauze mezi nadstavbou a play-off odešla forma a přestože druhé utkání vyhrála, nebyl to z její strany tak kvalitní výkon jako v utkáních s Nymburkem a Děčínem.  Hned zkraje zápasu se ale její hráči nevyvarovali hluché pasáže, když za stavu 8:7 dovolili Ústí šňůru 11:0 a do druhé čtvrtiny tak vstupovali s devíti bodovým mankem. Druhé dějství odstartovala naopak pardubická šňůra 14:0, která vynesla pardubickému týmu vedení 25:22. Svůj náskok v podstatě udrželi domácí až do přestávky i díky převaze na doskocích, když v první dvacetiminutovce nedovolili soupeři ani jeden útočný doskok.

Hned v první minutě druhé půle navýšila Beksa vedení na 9 bodů (37:28). Slunetu nastartoval k dalšímu ataku David Šteffel a hosté po šňůře 12:0 vedli ve 26. minutě 37:40. Pak se do souboje s ústeckými ostrostřelci pustil domácí Brandon Spearmen, který třemi trojkami a za přispění pěti bodů Dušana Panduly, zvrátil skóre opět ve prospěch Beksy. Ve 34. minutě vedli domácí 62:56, ale soupeře nedorazili. Tomu se začal rozehrávat, dlouho střelecky mlčící, rozehrávač  Eva Singletary. Americký plajer si mezi 36. a 40. minutou připsal 12 bodů (z celkových 15) a po jeho trestných hodech 25 vteřin před koncem vedla Sluneta o bod. O time outu nakreslil trenér Sanders akci pro Brandona Spearmana, který jí využil a Beksa vedla 76:75. Hosté pak po oddechovém čase měli ještě šanci otočit výsledek, ale Donald Robinson svoji akci nedotáhl k úspěchu. V souboji o odražený míč ve spleti rukou rozhodčí možný faul pro jednu či druhou stranu neodpískali a Bekse spadl pořádný kámen ze srdce.

Po závěrečném hvizdu neudržel chladnou hlavu ústecký manažer Tomáš Hrubý, který nejen, že vystartoval za trojicí rozhodčích (Vyklický, Baloun, Vondráček), kterým zjevně dost nevybíravým způsobem dával najevo své pocity, ale frustraci si vybíjel i na komisaři a lavičce. Škoda, že kamery TVcomu se věnovaly slavícím hráčům Beksy a neukázaly divákům, co se dělo na druhé straně. V každém případě odvety v ústeckém Sportcentru budou velmi napjaté a Beksu (ale i rozhodčí) tam nečeká nic jednoduchého.

Body: Spearman 22, Pandula 16, Švrdlík 8 (10 d.), Půlpán 7, Welsch 6 (5 as.), Kent 6, Potoček 5, Nečas 4 (10 d.), Kohout 2 – Šteffel 16, Singletary 15, Pecka 14, Robinson 12, Svejcar 6, Votroubek 5 (8 d.), Šmíd 5, Šotnar 1 (7 as.), Treadwell 1.

Doskoky: 51 – 32

TH: 12/7 – 21/16

Trojky: 7 – 7

Ztráty: 12 – 7

Asistence: 18 – 16

 

Řekli po utkání:

Tomáš Bartošek (trenér BK JIP Pardubice): Po celé utkání jsme měli velkou energii, bojovali jsme, rvali jsme se o každý míč, což se nakonec vyplatilo. Je to vybojované utkání, pro nás nesmírně důležitý bod. Dobře jsme bránili, chodili jsme na doskok a to se nám vrátilo v tom, že jsme v útoku proměnili i některé těžké střelya to nás dovedlo k vítězství.

Radek Nečas (kapitán BK JI Pardubice): Bylo to stejně těžké, jak vypadá výsledek. Mohlo se to překlopit na obě strany, víc štěstí jsme měli my. Myslím si, že jsme dnes daleko agresivněji bránili, i v útoku to bylo lepší, ale my se musíme zaměřit na to, aby na hřišti všech pět hráčů vědělo, co hrajeme, protože chvílemi jsme se tam motali a to byly úseky, v nichž jsme ztratili mírné vedení, které jsme měli.

Antonín Pištecký (trenér Slunety Ústí): Odehráli jsme velice dobré utkání. Nepodělali jsme se z toho, věděli jsme, že pardubičtí hráči na nás po včerejším nemastném neslaném výkonu vlítnou, že budou mnohem agresivnější. Makali jsme, dřeli jsme a i přes obrovský handicap na doskocích jsme udrželi domácí pod 80 body. Šli jsme do koncovky a ta dopadla, jak dopadla. Ať si každý udělá obrázek sám, pro mě jsou kluci dneska vítězi, byť Pardubice mají na svém kontě o bod víc.“

Stanislav Votroubek (hráč Slunety): Pardubice jsou jeden z nejlepších týmů u nás, ale stejně jako včera jsme se s tím znovu popasovali dobře. Některé věci bohužel neovlivníme, ale klidně to mohlo být 2:0 pro nás. Myslím, že rozhodlo štěstí v závěru, Don Robinson nedal nájezd, což byla de facto poslední střela.

 

Foto: Pardubický deník

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace