eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: O posledním postupujícím na MČR musel rozhodnout až pátý zápas

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔12.4.2018
Extraliga juniorek: O posledním postupujícím na MČR musel rozhodnout až pátý zápas

Please enter banners and links.

USK zavítal na palubovku Slovanky a jeho cílem bylo uzavřít tuto sérii. To se mu také povedlo, hostující celek měl výborný vstup do zápasu, již po deseti minutách hry vedl 23:9 a nepřipustil žádné zaváhání. USK zdobila především výborná obrana, když domácím hráčkám povolil pouze třicet bodů. Hostující tým zapsal pouze osm ztrát a střílel s úspěšností 64% za dva body. Slovanka ztrácela na doskoku a trápilo ji nízké procento střelby za dva i za tři body. Na straně USK dostaly herní příležitost všechny hráčky a všechny se také zapsaly do střelecké listiny. Čtrnáct bodů nastřílela Kristýna Brabencová, dvanáct přidala Lucie Kůželová. Jedinou dvoucifernou střelkyní Slovanky byla s deseti body Andrea Ondroušková. USK ovládl sérii poměrem 3:0 a jako vítěz základní části uspořádá MČR na své půdě.

Trutnov doma přivítal Spartu a pokoušel se odvrátit mečbol soupeřek. Ačkoliv po většinu zápasu mírně ztrácel, nakonec se mu to málem podařilo. Sparta vedla v poločase o pět bodů a během třetí čtvrtiny vedla po koši Anny Rosecké o deset bodů, Trutnov se ale nevzdal a šesti body v řadě snížil na 41:47. Hostující hráčky zahájily závěrečné dějství šesti body v řadě a opět odskočily, pak ale následovala stíhací jízda Trutnova a Tereza Králová necelých pět minut před koncem srovnala na 53:53. Rosecká o minutu později proměnila jeden trestný hod a Trutnov šel po koši Kristýny Holubcové do jednobodového vedení. Osud Sparty do svých rukou ale opět vzala Rosecká, která čtyřmi body v řadě poslala pražský tým do vedení. Trutnov čtrnáct vteřin před koncem proměnil oba trestné hody a snížil na rozdíl jediného bodu, další body už ale nepřidal a Sparta tak vybojovala nejtěsnější možné vítězství i postup na MČR. Trutnovská Anna Rylichová zapsala double-double za šestnáct bodů a jedenáct doskoků, Anna Rosecká byla s osmnácti body nejlepší střelkyní zápasu.

Šanci postoupit na mistrovství měla v sobotu i Ostrava. Domácí Pardubice sehrály se svými soupeřkami vyrovnanou první čtvrtinu, poté však měla lehce navrch Ostrava, která po dvaceti minutách vedla o sedm bodů. Zlom nastal ve třetí čtvrtině, ve které si hostující hráčky vybudovaly dvouciferné vedení a již nepustily Studánku zpět do zápasu. Ještě minutu před koncem třetí části prohrávaly Pardubice o devět, Ostrava ale zakončila čtvrtinu pěti body v řadě a dostala svůj náskok do dvouciferných čísel. Domácí hráčky ovládly doskoky, zapsaly ale více ztrát a Ostrava střílela s lepší úspěšností střelby, když proměnila hned sedm trojek a všech čtrnáct trestných hodů. Anna Kubíčková se postarala o dvacet tři bodů a dvanáct doskoků, Sára Muntágová se na výhře podílela šestnácti body. Pardubice se opíraly o sedmnáctibodový výkon Alžběty Levínské, třináct bodů nastřílela Karolína Šotolová. Ostrava bude mít šanci na MČR obhájit loňské druhé místo.

Za stavu 1:1 přijely do Hradce Žabiny. Utkání samotné lépe začaly domácí lvice, když se ujaly pětibodového vedení. To si udržely po celý první poločas. Druhou půli zahájilo čtyřmi body v řadě Brno, následně ale tři minuty nepřidalo ani bod a Hradec vedl o patnáct bodů. Po třiceti minutách to bylo 58:44 pro domácí hráčky, které tak měly nakročeno k vítězství. Žabiny ve čtvrté čtvrtině ovšem předvedly neskutečný obrat, když se s -15 dostaly na +1 během šesti minut. Jednobodový náskok Brnu sebrala trojkou Simona Fišerová, vzápětí ale srovnala košem Barbora Tomancová a bylo to 66:66. Brno následně faulovalo a Hradec proměnil jeden trestný hod. Karolína Szcotková proměnila střelu za dva body a výhodu mělo opět Brno. Následoval time-out Hradce, útočná akce domácích ale úspěšná nebyla a Hradec tak musel jedenáct vteřin před koncem faulovat. Tereza Havlíková proměnila jeden trestný hod a lvice měly možnost posledního útoku, ten ale ovšem skončil ztrátou a Žabiny se tak ujaly vedení 2:1. Tereza Havlíková nastřílela čtrnáct bodů, dvanáct přidala Kateřina Galíčková a Barbora Tomancová zapsala osm bodů a třináct doskoků. Lvice táhla s osmnácti body Simona Fišerová, Isnelle Natabou si připsala double-double za dvanáct bodů a sedmnáct doskoků.

Ve skupině play-out se utkalo domácí Brno s hostujícími Nuslemi. Domácí hráčky si během první čtvrtiny vytvořily mírný náskok, který si udržely i skrz druhou čtvrtinu a ve druhém poločase už ho dostaly do dvouciferných čísel. Nusle byly aktivní na doskoku a připsaly si dvaadvacet doskočených míčů v útoku, zapsaly i méně ztrát, zradila je ovšem úspěšnost střelby, když proměnily jen 27% střel za dva body a nevsítily ani jednu trojku. Brno sice mělo k dispozici méně střel, z pole ale střílelo efektivněji. Hned čtyři hráčky nastřílely dvouciferný počet bodů, s osmnácti body jim vévodila pivotka Ludmila Dudáčková, která také zapsala devět doskoků. Sedmnáct bodů přidala Tereza Večeřová, čtrnáct Romana Veselá a Eva Šmeráková. Jedinou dvoucifernou střelkyní Nuslí byla s jedenácti body Veronika Kymličková.

Strakonice si doma poradily s Jabloncem. Hostující celek stále čeká na vítězství, na dva body však nedosáhl ani tentokrát. Strakonice začaly lépe, Jablonec se ale držel na dostřel a po deseti minutách ztrácel jen pět bodů. Ve druhé čtvrtině se ale začala projevovat převaha domácích a Strakonice šly do dvouciferného vedení. Po změně stran žádný obrat nenastal a domácí hráčky dovedly utkání do vítězného konce. Hostující tým byl lepší na doskoku, trápily ho ale ztráty a Strakonice lépe střílely. Domácí Tereza Brušáková zapsala sezónní maximum dvacet tři bodů, přidala i devět doskoků. Šestnáct bodů nastřílela Barbora Suchanová, jedenáct Tereza Soukupová. V dresu Jablonce se šestnácti body blýskla Petra Janderová, dvanáct nastřílela Simona Bachmanová.

Sobotní výsledky:

Play-off:

Basket Slovanka – USK Praha 30:73

Loko Trutnov – BA Sparta Praha 57:58

Studánka Pardubice – SBŠ Ostrava 47:69

Sokol Nilfisk Hradec Králové – Žabiny Brno 67:69

Play-out:

KP Brno – Sokol Nusle 72:53

BK Strakonice – Bižuterie Jablonec nad Nisou 74:48

Tři týmy už na MČR postoupily, Žabiny měly v neděli v Hradci mečbol. V první čtvrtině byl lepší brněnský tým, když si vypracoval pětibodové vedení. Lvice ho ale nenechaly odskočit a ještě do poločasu stihly manko smazat a dokonce po dvaceti minutách o bod vedly. Klíčová byla třetí čtvrtina, kterou domácí hráčky vyhrály 18:5 a do závěrečné části si odnášely čtrnáctibodové vedení. Žabiny o den dříve předvedly obrat a v utkání nakonec zvítězily, tentokrát se jim to ale nepovedlo a lvice už si existenční výhru pohlídaly. Žabiny sice ovládly doskoky, zradila je ale úspěšnost střelby. Hradec k výhře dovedla dvaadvaceti body Simona Růžková, třináct bodů přidala Simona Fišerová. Na straně Brna zapsala double-double za třináct bodů a deset doskoků Barbora Tomancová.

Nedělní výsledky:

Play-off:

Sokol Hradec Králové – Žabiny Brno 75:57

O vítězi této série tak musel za stavu 2:2 rozhodnout až pátý zápas, který se odehrál ve středu v Brně. Závěrečné utkání začalo lépe pro domácí hráčky, které se hned na začátku ujaly vedení a těžily především z dobré obrany, když soupeřkám povolily za první čtvrtinu devět bodů. Hradecké lvice v poločase ztrácely hratelných jedenáct bodů, Brno ale v dobrém výkonu pokračovalo i po změně stran a již nedalo soupeřkám šanci vývoj duelu otočit. Žabinám pomohlo sedmadvacet útočných doskoků a lepší úspěšnost střelby za dva body. Hradec střílel o třináct trestných hodů více, jeho úspěšnost střelby ale byla jen dvacet tři procent. Domácí se opírali o trojici dvouciferných střelkyň ve složení Galíčková (17), Tomancová (15) a Vitulová (14). Hradecká Simona Růžková nastřílela patnáct bodů, pivotka Isnelle Natabou zapsala pět bodů a patnáct doskoků. Posledním postupujícím na závěrečný turnaj jsou tedy Žabiny, Hradec ukončil sezónu na pátém místě.

Středeční výsledky:

Play-off:

Žabiny Brno – Nilfisk Sokol Hradec Králové 72:51

Jablonec vyrazil na palubovku KP Brna, ani tady se mu ale nezadařilo. Brno o svém úspěchu rozhodlo hned v první čtvrtině, kterou vyhrálo 22:5. Domácí hráčky byly lepší na obou koncích palubovky i po zbytek zápasu a nepřipustily žádné drama. Brno bylo lepší na doskoku, Jablonec zapsal třiatřicet ztrát. Domácí Romana Veselá zazářila patnácti body, Ludmila Dudáčková ji následovala s jedenácti body. Nejlepší střelkyní zápasu byla s osmnácti body jablonecká Barbora Nováková. KP Brno má jisté deváté místo a tím i záchranu v extralize juniorek, Jablonec čeká baráž.

Strakonice přivítaly Nusle. Jihočešky musely vyhrát, pokud si chtěly zachovat reálnou šanci skončit na desátém místě, to se jim ale nepodařilo. Nusle odskočily hned na začátku, když během první čtvrtiny nastřílely třicet bodů. Strakonicím už se nepodařilo vrátit se zpět do zápasu a důležité vítězství si tak odvezly Nusle. Hostující tým ovládl doskoky a jeho střelba za dva body byla 55.4%. Lví podíl měla na úspěchu pražského týmu pivotka Lulu Semgady, která zapsala ceněný triple-double za třicet čtyři bodů, devatenáct doskoků a jedenáct asistencí. Dvacet šest bodů a jedenáct doskoků přidala její spoluhráčka Barbora Matějčková. Strakonice s šestnácti body táhla Tereza Soukupová, patnáct jich nastřílela Barbora Suchanová. I Nusle si tak dvě kola před koncem skupiny play-out zajistily účast v extralize i příští rok, Strakonice o ni budou bojovat v baráži.

Nedělní výsledky:

Play-out:

KP Brno – Bižuterie Jablonec nad Nisou 67:41

BK Strakonice – Sokol Nusle 70:94

 

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace