eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tuři společně za pohárem. Stehura věří ve vyprodanou halu

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Ostatní domácí soutěže, Rozhovory, Topstory 🕔12.2.2018
Tuři společně za pohárem. Stehura věří ve vyprodanou halu

Please enter banners and links.

Tuři ze Svitav zažívají průlomovou sezonu. Tým trenéra Růžičky se silným partnerem (DEKSTONE) v zádech premiérově oslavil postup do nadstavbové skupiny A1. Třešničkou na dortu bude tento víkend domácí Final4 Českého poháru, které hostí právě svitavská hala Na Střelnici. O rozhovor jsme netradičně požádali tiskového mluvčího Turů Milana Stehuru.

Milane, v první řadě gratuluji k postupu mezi nejlepších šest týmů Kooperativa NBL. Je to trochu horská dráha, dvě kola zpátky jste nečekaně prohráli na palubovce Jindřichova Hradce, abyste si po této sobotě výhrou nad Olomouckem zajistili kýžený postup. Jaký je to pocit?

Děkujeme. Samozřejmě, že všichni máme v klubu velkou radost z postupu do skupiny A1. Pokud můžu mluvit sám za sebe, tak mi spadl velký kámen ze srdce, protože tabulka KNBL je letos abnormálně vyrovnaná. Nemůžeme však usnout na vavřínech a hned ve středu hrajeme další těžké utkání v Praze.

Skládačku vašeho týmu doplnila bývalá hvězda Euroligy Brent Petway. Je to rozhodně největší přestupová bomba NBL posledních let. Jak se tento přestup „upekl“?

Pravdou je, že není obvyklé, aby do české ligy chodil hráč s euroligovými zkušenostmi, respektive finalista Euroligy. Na celém přestupu měl největší podíl hlavní trenér Lubomír Růžička, který díky svým kontaktům po celé Evropě, přivedl dvaatřicetiletého borce do Svitav.

A jak americký letec zapadl do kabiny?

Brent je skromný kluk a já si myslím, že do kabiny zapadl velmi dobře. Pevně věřím, že ještě ukáže velké věci.

Pojďme ale už k Final4, k němuž se upírají oči (nejen) svitavských fanoušků. Co Tě jako první napadlo, když jsi viděl, že vám v semifinále los přiřkl obhájce z Nymburku?

Nadšený jsem nebyl. (směje se) Dostali jsme nejméně vhodného soupeře. A co mě napadlo? Velká výzva. Hradby domovské haly Na Střelnici jsme již osmkrát v řadě dokázali ubránit. Fanouškům mohu slíbit, že zabojujeme i o číslo devět.

Nymburk se dá porazit, ale ne porážet. Letos jste v lize s nimi odehráli dva poměrně vyrovnané zápasy, ale v obou jste odešli poraženi. Co bude na suveréna posledních let platit?

V utkání se musí potkat hodně faktorů. V prvním vzájemném utkání rozhodla druhá čtvrtina, ve které měl Nymburk šňůru 21-0, během které potrestal řadu našich chyb a ztrát. Klíčem k úspěchu bude omezit ztráty a podat 40 minutový koncentrovaný výkon.

Přípravu na organizaci Final4 bere klub velmi vážně. Svitavy v oblasti marketingu spolupracují s se společností FreeDrive, kterou vlastní bývalý moderátor TV Prima Jiří Nikodým. Jak se Ti s ním spolupracuje a co ses od tohoto médii ostříleného muže mohl naučit?

Jirka je skvělý člověk a velký odborník v oblasti PR a marketingu. Před Final4 proběhlo několik pracovních schůzek, během kterých jsme si nastavili celou strategii marketingu Final4. Pro fanoušky jsme si nachystali limitovanou edici triček s heslem „Společně za pohárem“, pár doprovodných akcí bude také probíhat pár dnů před víkendovým turnajem. Fanoušci se rozhodně mají na co těšit.

V této souvislosti musím zmínit o tvé dvoudenní stáži ve fotbalové Spartě, kde si Tě pro změnu pod křídla vzal pro změnu její ředitel komunikace Ondřej Kasík. Popiš našim čtenářům v krátkosti hlavní dojmy z Letné.

Působení na Spartě byla obrovská škola. Podíval jsem se, jak to v oblasti médií chodí v jednom z největších sportovních klubů v ČR. Spartaňské oddělení PR odvádí skvělou práci, kéž bychom se jednou také dočkali takových podmínek, jako mají oni. Mile mě překvapilo, že i pár hráčů z pražského týmu sledují pravidelně basketbal, například útočník Václav Kadlec, se kterým jsem si chvilku popovídal na téma NBA.

Poodkryj, na jakou show se mohou diváci ve vaší hale v průběhu Final4 těšit?

Začnu technickým zázemím. V pátek bude dovežena nová palubovka, bude nainstalována velká LED obrazovka. Ve čtvrtinách se mohou fanoušci těšit na rozstleskávačky, spousta soutěží, ale především na čtyři špičková utkání. Velký podíl na doprovodném programu má také Česká basketbalová federace.

Častá otázka panuje ohledně vstupenek. Je jich ještě stále dostatek? Doporučil bys fanouškům objednat si je raději dopředu na oficiálním webu akce final4.cz?

Lístků na víkendový turnaj je stále dostatek. Těm, kdo chtějí mít své místo zarezervované, tak doporučuji navštívit web final4.cz, kde najdou zbylé informace ohledně prodeje. Pevně doufám, že naše střetnutí proti Nymburku bude vyprodané.

Otázka na závěr. Chtěl bys před Final4 něco vzkázat fanouškům?

Nenechte si víkendový turnaj plný skvělého basketbalu ujít. A pro svitavské fanoušky mám velký vzkaz: Společně za pohárem!

 

Foto: Facebook Milana Stehury

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace