eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga kadetek: Sparta uspěla nad městským rivalem, v čele tabulky je USK

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔28.2.2018
Extraliga kadetek: Sparta uspěla nad městským rivalem, v čele tabulky je USK

Please enter banners and links.

Důležité vítězství si na domácí půdě připsal Trutnov, který porazil HB Basket. Hostující hráčky se na začátku zápasu dostaly do vedení, poté ale domácí deseti body v řadě vývoj otočili. Během druhé čtvrtiny vedl Trutnov dokonce o jedenáct, HB Basket ale zabojoval a bodovou šňůrou se vrátil do zápasu. Závěr druhého dějství ale opět patřil domácím hráčkám, tudíž si Trutnov do šaten odnášel opět dvojciferné vedení. Po změně stran už Východočešky žádné drama nepřipustily a své vedení i nadále navyšovaly. Nakonec měly i velmi blízko k lepšímu vzájemnému skóre, těsně před závěrečnou sirénou ale střelu proměnila hostující pivotka Charlotte Semgady. Trutnov podržely hned čtyři dvojciferné střelkyně, nejlepší střelkyní utkání byla s devatenácti body Kristýna Holubcová. Hostující tým již tradičně vedla opora Semgady, patnáct bodů přidala Natálie Juhászová.

USK zvítězil v Hradci Králové. Hostující hráčky si již v první čtvrtině vytvořily čtrnáctibodový náskok, který už si nenechaly vzít. Hradecké lvice dokázaly zvítězit na doskoku, zapsaly ale o deset ztrát více. Navíc nedokázaly využít vyššího počtu trestných hodů, když jejich úspěšnost šestek dosahovala pouze dvaceti čtyř procent. USK střílel lépe z pole a naopak všechny své trestné hody proměnil. Anna Merhautová se postarala o sedmnáct bodů a devět doskoků, Kateřina Zeithammerová zatížila konto soupeřek třinácti body. Simona Fišerová byla s jedenácti body jedinou dvojcifernou střelkyní na straně Hradce.

Nejtěsnější možné vítězství vybojovalo doma nad Havířovem KP Brno. První desetiminutovka lépe sedla domácím hráčkám, Havířov je ale nenechal výrazněji odskočit, do poločasu se naopak dostal do vedení. Po změně stran to na chvíli vypadalo, že Havířov výrazněji odskočí, neboť po dvou úspěšných trestných hodech od Anny Paťorkové vedl o jedenáct. V tu chvíli ale Brno zabojovalo, nastřílelo sedmnáct bodů v řadě a rázem se dostalo do vedení. Hostující hráčky opět odpověděly z čáry trestného hodu, Brno po třiceti minutách vedlo o čtyři body. Skóre se přelévalo ze strany na stranu i během závěrečného dějství. Padesát vteřin před koncem vedli domácí o pět, Paťorková ovšem čtyřmi trestnými hody dostala Havířov na dosah. Závěrečný míč mělo ale v držení Brno, hostující tým tedy musel faulovat. Petra Knoflíčková svou roli zvládla a navýšila vedení na tři body. Následně skórovala opět Paťorková a Havířov znovu ztrácel jediný bod. Brno v útoku neuspělo a hosté měli šanci na vítězství, závěrečná střela ale obroučkou nepropadla. Za vítězný tým nastřílela patnáct bodů Hana Hajnová, Havířovu nestačil heroický výkon Anny Paťorkové, autorky šestadvaceti bodů, pětadvaceti doskoků a třech bloků.

Žabiny doma přehrály Pardubice. Studánka sice držela s domácími krok během první čtvrtiny, kterou dokonce o bod vyhrála, poté už ale bylo lepší domácí družstvo. Žabiny ještě do poločasu skóre otočily a po změně stran už nepřipustily žádné drama. Domácí hráčky si k úspěchu pomohly především pětadvaceti útočnými doskoky, navíc se dopustily méně ztrát. Studánka, která do Brna přicestovala pouze se sedmi hráčkami, neměla vysokou úspěšnost střelby za dva body, Brnu se příliš nedařilo z čáry trestného hodu, to ho ale nakonec mrzet nemuselo. Domácí Tereza Pogányová se blýskla ziskem double-double za sedmnáct bodů a patnáct doskoků, její spoluhráčka Zuzana Máchová nastřílela bodů patnáct. Pardubice bodově táhlo trio hráček ve složení Barbora Jezdinská, Michaela Zvancigerová a Pavlína Tabačková, které dohromady nastřílelo třicet čtyři bodů z celkových dvaapadesáti.

Cenné vítězství nad druhou Slovankou získala Sparta. Derby lépe začala právě Sparta, která se v posledních dvou minutách první čtvrtiny dostala do devítibodového vedení. Sparta si mírný náskok prakticky udržovala po celou dobu, Slovance se ho nedařilo smazat. Zlom přišel až na konci čtvrté čtvrtiny, kdy se hostující tým konečně dotáhl a po koši Elišky Hálové to bylo 65:65. Sparta ale kritický moment ustála, dvě šestky proměnila Hana Kolegarová, Slovanka se navíc hned poté musela vyrovnat s technickou chybou. Jeden trestný hod Sparta proměnila, na druhé straně na rozdíl dvou bodů snížila jednou úspěšnou šestkou Monika Fučíková, to bylo ale ze strany Slovanky bodově všechno. Sparta už si závěr pohlídala a mohla slavit. Tereza Halátková se na výhře podílela devatenácti body, jediný doskok dělil od double-double Julii Vydrovou. Slovanku táhla s jednadvaceti body Eliška Hálová, osmnáct jich nastřílela Andrea Ondroušková.

Chomutov si doma poradil se Strakonicemi. Jihočeský tým po deseti minutách ztrácel pět bodů, ve druhé čtvrtině už ale začaly mít domácí levhartice navrch. Strakonice mohl těšit nízký počet ztrát, Chomutov byl ale lepší na doskoku a dařila se mu střelba zpoza tříbodového oblouku, navíc byl přesný i z čáry trestného hodu. Nikola Zdeňková byla s dvaceti body nejlepší střelkyní zápasu, ke svému výkonu přidala i šest doskoků a tři asistence. Čtrnácti body ji podpořila Dagmar Hrabovská, třináct jich nastřílela Natálie Horsáková. V dresu Strakonic se o sedmnáct bodů postarala Barbora Suchanová, třináct zvládla Aneta Stiborová.

Sobotní výsledky:

Loko Trutnov – HB Basket 79:53

Sokol Nilfisk Hradec Králové – USK Praha 44:76

KP Brno – BK Havířov 59:58

Žabiny Brno – Studánka Pardubice 73:52

BA Sparta – Basket Slovanka 73:66

Levhartice Chomutov – BK Strakonice 73:57

Hradec už v neděli dokázal uspět, tentokrát na domácí palubovce zdolal HB Basket. Lvice sice zvítězily dvojciferným rozdílem, pražský tým se ale držel na dostřel po drtivou většinu zápasu. Hradec si udržoval mírné vedení, nedařilo se mu ale výrazněji odskočit. Ještě na začátku závěrečné čtvrtiny prohrával HB Basket pouze o čtyři body, poté ale Hradec vsítil dvě trojky a opět odskočil. Hostujícím hráčkám už se nepodařilo zareagovat a lvice tak dotáhly utkání do vítězného konce. Hradec si pomohl především útočnými doskoky, kterých zapsal dvacet šest, měl také méně ztrát. Simona Fišerová získala double-double za dvaadvacet bodů a dvanáct doskoků, Barbora Nosková se blýskla osmnácti body. Hostující tým vedla se sedmnácti body Barbora Froňková.

Loko Trutnov doma přivítal USK Praha. Hostující celek byl od začátku mírně lepší, Východočešky s ním i tak držely po první čtvrtinu krok. Pražský tým ale ovládl druhou desetiminutovku a vytvořil si třicetibodový náskok, čímž rozhodl o svém vítězství. USK byl lepší na doskoku a proměnil přes polovinu dvojbodových střel, Trutnov trápil vysoký počet ztrát. Hostující Anna Merhautová předvedla komplexní výkon v podobě dvanácti bodů, třech doskoků, šesti asistencí a čtyř zisků, nejlepší střelkyní USK byla se šestnácti body Sarah Gallasová. V dresu Trutnova dvojciferný počet bodů nastřílela Kristýna Holubcová, autorka jedenácti bodů, a Aneta Finková, která jich zapsala deset.

Brněnské Žabiny přehrály na domácím hřišti Havířov. Zápas byl po třicet minut vyrovnaný, Havířov na začátku čtvrtého dějství dokonce vedl o pět bodů. Poté se ale začaly prosazovat domácí hráčky. Důležitou trojku dala tři minuty před koncem Zuzana Máchová, čímž dala Žabinám klíčové osmibodové vedení. Havířov následně čtyřmi body v řadě snížil, domácí hráčky už ho ale do vedení znovu nepustily. Žabiny byly lepší na doskoku, lepší úspěšnost střelby jim pomohla překonat vyšší počet ztrát. Domácí Klára Stloukalová zazářila dvaadvaceti body, dvanáct jich přidala Adéla Buřtová. Havířovu nestačil ani opět heroický výkon Anny Paťorková, která tentokrát do statistik zapsala dvacet osm bodů a dvacet jedna doskoků.

Pardubice zvítězily na půdě KP Brna. I tento duel byl vcelku vyrovnaný. Ačkoliv si Studánka udržovala mírný náskok, nedařilo se jí definitivně zlomit odpor soupeřek. Brno bojovalo až do konce, Pardubice však výhru nakonec uhájily. Brno ovládlo doskok, dopustilo se ale více ztrát. Oba dva týmy měly nízkou úspěšnost střelby za tři body, rozhodla však úspěšnost střelby za dva body, kterou měly Pardubice výrazně lepší. Pavlína Tabačková vedla Studánku k vítězství sedmnácti body a dvanácti doskoky, Barbora Jezdinská ji podpořila šestnácti body. Domácí tým ve svém středu nenašel ani jednu dvojcifernou střelkyni, po devíti bodech nastřílely Hana Hajnová a Terezie Křenková.

Těsné vítězství si z Chomutova odvezla Sparta. Hostující celek do utkání vstoupil lépe a vedl o deset bodů. Domácí hráčky ale zabojovaly a druhou čtvrtinu vyhrály. Malou část náskoku se jim podařilo ukrojit i během třetí čtvrtiny, po třiceti minutách tak ztrácely pouze čtyři body. Sparta šla během závěrečné části až do dvanáctibodového vedení, levhartice ale včas zareagovaly a osmi body v řadě se vrátily do hry. Sparta neproměnila dva trestné hody a z následujícího útoku dokázala sedmatřicet sekund před koncem snížit Hrabovská, více už toho Chomutov ale nestihl, a tak si dva body odvezla Sparta. Pražský tým měl lepší procento střelby, nakonec ho tak ani nemusí mrzet třináct neproměněných trestných hodů. Hana Kolegarová zapsala double-double za šestnáct bodů a jedenáct doskoků, nejlepší střelkyní Sparty byla se sedmnácti body Lucie Sůvová. Chomutovská Natálie Horsáková nastřádala dvanáct bodů a čtrnáct doskoků, Karolína Pikalová nasázela bodů patnáct.

Druhá Slovanka přivítala Strakonice. Pražský celek byl favoritem utkání, hostující hráčky se však prvních deset minut držely. Poté už se začala Slovanka více prosazovat a do poločasu si vytvořila dvojciferný náskok. Domácí tým ani po změně stran nepřipustil žádné drama a dovedl zápas do vítězného konce. Slovanka si připsala dvacet sedm doskočených míčů v útoku a dopustila se dvanácti ztrát oproti šestadvaceti ztrátám soupeřek. Andrea Ondroušková zatížila konto soupeřek třiatřiceti body, osmadvacet bodů nastřílela Eliška Hálová. Strakonice držela dvacetibodovým představením Barbora Suchanová.

Nedělní výsledky:

Sokol Nilfisk Hradec Králové – HB Basket 66:50

Loko Trutnov – USK Praha 41:80

Žabiny Brno – BK Havířov 73:61

KP Brno – Studánka Pardubice 53:63

Levhartice Chomutov – BA Sparta 64:67

Basket Slovanka – BK Strakonice 96:64

Zdroj foto: Aneta Bachtíková

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace