eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BC Geosan Kolín | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy Kooperativa NBL: BC Geosan Kolín

📁 Archiv, Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔1.10.2017
Představujeme týmy Kooperativa NBL: BC Geosan Kolín

Please enter banners and links.

Jedním z týmů, které mají čest otevřít šestadvacátý ročník samostatné české nejvyšší soutěže basketbalistů, je BC GEOSAN Kolín. Pro basketbalový tým z Kmochova města je tato sezona jedenáctou v NBL. Nutno dodat, že předchozí desetiletka vynesla basketbal na nejvyšší stupínek popularity ve městě. „Z mého pohledu je to úspěšné období. Když jsme do soutěže vstupovali, nevěřil bych tomu, že v průběhu 10 let získáme medaile (v sezoně 2011/12 bronz – pozn. red.), že budeme hrát o udržení jen v prvních letech a vůbec, že se dokážeme vyrovnat s týmy ze středu nebo čela tabulky, které hrají soutěž daleko déle. Naším cílem je pokračovat v nastaveném trendu,“uvedl generální manažer klubu Miroslav Sodoma.

V minulém ročníku skončila pouť kolínských basketbalistů ve čtvrtfinále, kde byl nad jejich síly Děčín. Podobné cíle si dávají kolínští hráči i v této sezoně a nutno dodat, že to nemusí být neuskutečnitelné přání. Ambiciózní Pavel Beneš, který do Kolína přišel na trenérský post po hráčské kariéře v Nymburku, kde pak získával ostruhy v roli kouče u  mládeže i týmu v I. lize, bude chtít v nastoleném trendu pokračovat. Geosan se podobně jako ostatní týmy, nevyhnul obvyklým rošádám. Tým nejprve opustil Predrag Benáček, který jako trenér měl nemalý podíl na posledních úspěšných sezonách. Nyní se vydal na misi oprášit slávu prostějovského basketbalu na lavičce jeho pokračovatele BK Olomoucko.

Pak přišly odchody hráčů. Nejcitelnější ztrátou je jistě odchod Kerra ke konkurenci do Svitav. Kolínský dres svlékli dále rozehrávači Dixon a Hunt a guard Ličartovský. Mezi příchody do kolínské kabiny najdeme nesporně zajímavá jména. Bratčenkov (z NH Ostrava), Šafarčík (z USK), Dokoupil (z Prostějova) a černohorský pivot Pajevič by měla být kvalitní náhradou. Z loňského týmu zůstali: Číž (bude kapitánem týmu), Machač (hrající asistent trenéra), Vocetka, Bakič, Skinner, Horák, Harčár, Rovenský, Bálek. Kolínští basketbalisté zakončili sérii přípravných zápasů v Jindřichově Hradci, kde podle Pavla Beneše dostali facku v podobě porážky 73:88. Oba týmy, které se představí v zahajovacím utkání nového ročníku KNBL, BC Geosan Kolín a MMCITÉ+ Brno, se utkaly nedávno v přípravě a Kolín vyhrál 88:72. Mistrovské utkání v pondělí 2. října vysílá ČT Sport od 16:50 hod.

 

Foto: BC Geosan Kolín

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace