eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Extraliga juniorek: USK a Sparta zůstávají bez porážky

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔17.10.2017
Extraliga juniorek: USK a Sparta zůstávají bez porážky

Please enter banners and links.

Žabiny na domácím hřišti porazily Trutnov. Východočeský tým držel s domácími hráčkami krok během první čtvrtiny, která skončila 18:17, poté však začal dominovat brněnský celek. Trutnov byl lepší na doskoku, Brno mělo ale lepší procento úspěšnosti. V dresu Trutnova se dařilo Tereze Patočkové, která k deseti bodům přidala i 9 doskoků a čtyři asistence. Anna Rylichová zapsala osm bodů a deset doskoků, třináct bodů nastřílela Dominika Vašáková. Brno se mohlo spolehnout na oporu Terezu Vitulovou, která nastřílela jednadvacet bodů.

Druhý brněnský celek podlehl po třech vyrovnaných čtvrtinách Hradci Králové. Ačkoliv hradecké lvice mírně vedly v průběhu celého zápasu, KP Brno je nepustilo do trháku a neustále se drželo na dostřel. Zlom přišel až v poslední čtvrtině, jelikož lvice výbornou obranou povolily domácím hráčkám vstřelit pouhé dva body a to rozhodlo o jejich výhře. Klíčovou statistikou také byly útočné doskoky, kterých lvice posbíraly jednadvacet. Hradec se opíral hned o tři dvojciferné střelkyně, se čtrnácti body jim vévodila Isnelle Natabou, která zapsala i stejný počet doskoků. Double-double na straně Brna získala Barbora Holubová (15+13).

Nováček extraligy z pražských Nuslí na výhru stále čeká, tentokrát nestačil na pardubickou Studánku. Pardubice po první čtvrtině vedly o sedm bodů a vedení navyšovaly po zbytek utkání. Nusle doskočily více míčů, dopustily se ale sedmnácti ztrát (Studánka 8), navíc měly i horší procento střelby. Domácí tým táhla opora Pavlína Tabačková, která nastřílela dvacet bodů (z pole 12/7, trojky 1/1, TH 5/3), Zuzana Šitancová jich vsítila sedmnáct. Nuselská Nikola Studničková si připsala třináct bodů a tři doskoky.

USK Praha vyhrál na půdě Ostravy, jeho vítězství se však nerodilo lehce. Hostující hráčky předvedly velmi povedenou první čtvrtinu, po které vedly 19:7. Ostrava se ale nevzdala a její poločasové manko bylo pouze dvoubodové. Vyrovnaný zápas se hrál i po změně stran, na konci třetí části měl pražský tým pouze jediný bod k dobru. Závěrečnou čtvrtinu ale opět zvládl lépe hostující tým a v soutěži i nadále zůstává bez porážky. K vítězství ho vedla nová posila Kristýna Brabencová, která zapsala dvacet jedna bodů (z pole 15/6, trojky 3/1, TH 9/6), dvacet dva doskoků (z toho pět v útoku), dva zisky a čtyři asistence. Nejlepší střelkyní Ostravy byla s patnácti body Adéla Smutná.

BA Sparta Praha si bez větších problémů poradila s městským rivalem Slovankou. Sparta vedla od samého začátku a utkání nakonec skončilo čtyřicetibodovým rozdílem.

Sobotní výsledky:

Žabiny Brno – Loko Trutnov 85:66

KP Brno – Sokol Nilfisk Hradec Králové 46:61

Studánka Pardubice – Sokol Nusle 82:51

SBŠ Ostrava – USK Praha 51:59

BA Sparta Praha – Basket Slovanka 81:41

BK Strakonice – Bižuterie Jablonec nad Nisou – odloženo

Žabiny vyhrály i v neděli, když si poradily s Hradcem Králové. Hradecké lvice se držely na dostřel prvních deset minut, poté se začaly prosazovat domácí hráčky. Brněnský tým dominoval na doskoku a lépe střílel za dva body, nemusel ho tak ani mrzet vyšší počet ztracených míčů.

Jednu výhru si z Brna odváží Trutnov, který druhý hrací den přehrál tým z Králova Pole. Trutnov v poločase vedl o deset bodů, KP Brno ale dokázalo náskok smazat a přiblížit se až na čtyřbodový rozdíl. Východočešky si ale vítězství vzít nenechaly a díky bodové šňůře během poslední čtvrtiny opět odskočily na dvojciferný rozdíl. Trutnov proměnil polovinu trojkových pokusů a pomohl si dvaceti útočnými doskoky. Komplexní výkon předvedla reprezentantka Anna Rylichová, která k devatenácti bodům přidala i deset doskoků, pět bloků a tři zisky. Šestnáct bodů zaznamenala její spoluhráčka Dominika Vašáková. Na straně Brna se do dvojciferných čísel dostala pouze Eva Šmeráková, autorka double-double za osmnáct bodů a patnáct doskoků.

První porážku si připsaly Pardubice, které nestačily na pražský USK. Hostující tým měl převahu od samého začátku a nedovolil domácímu týmu utkání jakkoliv zdramatizovat. Studánka měla lepší úspěšnost střelby za dva body, USK byl ale lepší na doskoku a těžil hlavně z dvaceti útočných doskoků. Anna Merhautová zatížila konto soupeřek devatenácti body (z pole 12/8, trojky 1/1), Julie Pospíšilová zapsala jen o bod méně. Studánku s dvanácti body vedla Natálie Černohorská.

Po sobotní porážce si úspěch připsala Ostrava, která si na domácí půdě poradila s Nuslemi. Domácí hráčky nepřipustily žádné zaváhání a utkání bylo od samého začátku v jejich režii. Nuselské hráčky byly aktivní na útočném doskoku, trápil je ale vysoký počet ztrát (31). Ostrava měla velmi dobré procento střelby. Hned pět hráček nastřílelo deset bodů a více, Adéla Smutná jich zvládla pětadvacet (z pole 7/5, trojky 6/4, TH 4/3), Anna Kubíčková jich nastřílela dvacet tři (z pole 12/9, TH 6/5), navíc přidala i dvanáct doskoků a šest bloků. Rozehrávačka Natálie Rašková se blýskla jedenácti asistencemi. Hosté opět našli oporu v Nikole Studničkové, která si připsala double-double za jedenáct bodů a stejný počet doskoků.

Vysokým rozdílem zvítězila i BA Sparta, na kterou nestačil Jablonec nad Nisou. Pražský tým vedl již po deseti minutách o jednadvacet bodů a dominoval na obou koncích palubovky. Sparta tak zůstává společně s USK jediným týmem, který je zatím bez porážky. Jablonec naopak na první letošní vítězství stále čeká. Lucie Sůvová vedla se sedmnácti body domácí tým, sekundovaly jí Hana Kolegarová (14) s Eliškou Misíkovou (11). O většinu bodů hostujícího celku se postaralo duo Adéla Sedláčková – Markéta Šoltysová, které nastřílelo dvacet tři z celkových čtyřiatřiceti bodů.

Na první letošní úspěch stále čekají i BK Strakonice, tentokrát podlehly Slovance. Domácí hráčky nezachytily vstup do zápasu a Slovanka si vypracovala desetibodové vedení, které si už nenechala vzít a zápas tak úspěšně dovedla do vítězného konce. Strakonice sice zapsaly méně ztrát, Slovanka byla ale výrazně lepší na doskoku, domácí hráčky se navíc potýkaly s nízkým procentem střelby. Hned čtyři hráčky Slovanky se dostaly do dvojciferných čísel, dvě z nich navíc získaly double-double. Strakonice naopak bodově táhla pouze Tereza Brušáková, autorka patnácti bodů (z pole 4/2, trojky 6/3, TH 2/2).

Nedělní výsledky:

Žabiny Brno – Sokol Nilfisk Hradec Králové 86:68

KP Brno – Loko Trutnov 49:64

Studánka Pardubice – USK Praha 65:76

SBŠ Ostrava – Sokol Nusle 109:39

BA Sparta Praha – Bižuterie Jablonec nad Nisou 106:34

BK Strakonice – Basket Slovanka 48:83

Zdroj foto: www.dorkybrno.webnode.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace