eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Srbové ve finále doplní Slovince, Švedovým 33 bodům navzdory

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔16.9.2017
Srbové ve finále doplní Slovince, Švedovým 33 bodům navzdory

Please enter banners and links.

Basketbalisté Srbska dokázali porazit Rusy 87-79 i díky převaze ve vymezeném území a i přes velkou řadu omluvenek si na evropském šampionátu zahrají o zlato. Duel se Slovinci bude mít velký náboj. Stínem na srbském postupu je zranění důležitého rozehrávače Stefana Joviče. 

Rusko musí litovat špatné druhé čtvrtiny, v níž si Srbsko vybudovalo postupně až šestnáctibodové vedení, které i přes velké snahy Alexeje Šveda už nespustilo. Srbové skvěle bránili a důležitými body ničil ruské naděje vedle Bogdanoviče také obr Boban Marjanovič, s jehož obranou si nevěděl rady jak Mozgov, tak třeba Kurbanov. Marjanovič navíc ukázal, že se nemusí nutně prosazovat z bezprostřední blízkosti koše a jeho střelecká ruka řádila odkudokoliv. Účet druhé čtvrtiny uzavřel z protiútoku Šved, jenž se později stal se 33 body nejlepším střelcem utkání.

Po změně stran dal o sobě vědět Andrej Voroncevič, jenž trojkou nabudil své spoluhráče a Rusové začali snižovat své manko. A právě power forward CSKA Moskva spolu se Švedem a Fridzonem měli prsty ve snížení na 52-57. Srby z nervozity naproti tomu vysvobodil po time outu trojkou Milosavljevič a svižný zápas pokračoval. Rusko se dál drželo v kontaktu a Srby naopak v poslední čtvrtině stihla rána v podobě zranění Joviče, který si přivodil výron kotníku. Rozehrávku poté obstarával Bogdanovič, jenž se po snížení Zubkova na 65-69 trefil v pravou chvíli. Čtyři minuty před koncem potopil svou třetí trojku v utkání Šved a ruští fandové byli ve varu – jejich miláčci snížili na 73-75!

Rusko sice nastřílelo v zápase o pět trojek více, ale Srbové si nechali ty dvě nejdůležitější na samotný závěr: Jmenovitě se v rozmezí sta sekund prosadili z dálky Lučič a Bogdanovič. Rusko ještě zkoušelo hru vabank, Švedova další trojka umocnila naději sborné, ovšem při jednom z útoků Fridzon školácky nezpracoval přihrávku a o míč přišel. Následně si už sedmibodový náskok v poslední minutě Srbsko pohlídalo a může se těšit na finále se Slovinci. Na Rusy zbývá duel o bronz s minulými mistry Evropy Španěly.

Rusko – Srbsko 79:87 (20:25, 14:23, 23:18, 22.21)

Body: Šved 33 (5 asistencí), Voroncevič 14, Mozgov 11 (9 doskoků) – Bogdanovič 24, Marjanovič 18 (6 doskoků), Lučič 13 (8 doskoků)

Doskoky: 26 – 34

Trojky: 12/32 – 7/19

TH: 17/24 – 14/21

Asistence: 15 – 21

Ztráty: 7 – 10

Fauly: 23 – 24

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace