eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Slovinsko slaví premiérový titul, zkázu Srbů řídil Dragič

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔18.9.2017
Slovinsko slaví premiérový titul, zkázu Srbů řídil Dragič

Please enter banners and links.

Goran Dragič nastřílel 26 ze svých 35 bodů v prvním poločase, který určil ráz finále mezi Srbskem a Slovinskem. Rozehrávač Miami byl u všech důležitých momentů svého týmu a po zásluze se stal MVP šampionátu. Bronz berou Španělé, kteří přetlačili Rusy stejným výsledkem jako ve finále Slovinci Srby – tedy 93:85.

Slovinci se Srbů nezalekli ani po zranění Luky Dončiče, jenž si způsobil výron ve třetí čtvrtině a zápas pro něj předčasně skončil. Tou dobou si svěřenci kouče Kokoškova hýčkali náskok 63-55, který nabyli ve druhé periodě. V té byla až příliš prostupná srbská obrana a zejména Goran Dragič si v ní dělal naprosto, co chtěl. 36 inkasovaných bodů je pro Srby velmi špatná vizitka.

Mužstvo okolo Bogdana Bogdanoviče se ale nevzdal a právě jmenovaný lídr spolu s Mačvanem a Štimacem snížili na rozdíl jediného koše (63-61). Slovinsko sice na chvilku odskočilo, ovšem Srbové zpevnili obranu a povolili Slovincům naopak 14 bodů za 11 minut na přelomu třetí a čtvrté periody. Tým trenéra Djordjeviče navíc šňůrou 8-0 otočil na 78-77, jenže Slovincům zahrál v těchto pasážích skvěle nenápadný křídelník Klemen Prepelič, který sedmi body a podporován Randolphem udal výsledku konečnou – zlatou podobu.

Srbové sice znovu ovládli vymezené území, z něhož zaznamenali 42 bodů (oproti slovinským 26), ale jejich obrana byla po většinu zápasu velmi průchozí a v závěru měli Slovinci i více štěstí s proměňováním těžkých trojek (Prepelič). Vítězné mužstvo si rovněž pomáhalo mračny trestných hodů, které střílelo s vynikající úspěšností (27/32 = 84%). Srbsko prohrálo další finále na velké evropské akci, v roce 2009 nestačilo na Španěly. Pro samostatné Slovinsko jsou zlaté medaile největším úspěchem od rozpadu býv. Jugoslávie.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace