eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Spanilou jízdu Olympiakosu do finále režíroval Spanulis

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔19.5.2017
Spanilou jízdu Olympiakosu do finále režíroval Spanulis

Please enter banners and links.

Celý zápas trápící se veterán předvedl v závěrečné čtvrtině parádní zmrtvýchvstání a jako správný kapitán nasměřoval svůj tým k postupu do finále.

Duel obhájců loňského prvenství s Olympiakosem začal řadou nepřesností na obou stranách. Oběma týmům, navzdory bohatým zkušenostem z podobných zápasů, svazovala ruce nervozita. K vidění byla plejáda nepřesných zakončení a skóre narůstalo velmi pomalu. Situace se změnila až příchodem Miloše Teodosiče, který v první půli zaznamenal 15 bodů a ve spolupráci s Francouzem De Colem zařídil CSKA dvouciferný náskok 37:25 dvě minuty před poločasem. Lídr Olympiakosu Spanulis se naopak trápil, všechny čtyři body zaznamenal z trestných hodů, a Řekové mohli být rádi, že se s koncovou sirénou první půle trefil z dálky Agravanis a snížil na přijatelných 40:33.

Patnáctiminutová přestávka zápasu prospěla. Konečně se chytili střelci a protože se CSKA rychle dostal do problémů s fauly, byli Řekové brzy zpátky ve hře, když Papanikolau snížil trojkou na 46:43. Radost reds následně zkazil hluchý čtyřminutový úsek, během nějž dali jen tři body a CSKA znovu odskočil na 57:46. Vzápětí si ale oba týmy role vyměnily a Olympiakos se třemi trojkami v řadě podruhé vrátil do zápasu.

Závěrečná čtvrtina nabídla dramatickou podívanou. Na straně Řeků konečně ožil trápící se Spanulis a první koš ze hry v něm probudil instinkt zabijáka. Pět minut před koncem po individuálním průniku pod koš vyrovnal na 69:69 a necelé dvě minuty před koncem svým typickým způsobem střelou z odskoku z osmi metrů dostal Olympiakos vůbec poprvé v utkání do vedení – 74:73. Byla to jeho první úspěšná trojka v zápase. Drama vrcholilo. Kapitán reds zakrátko vymyslel alley oop pro dlouhána Birche, jenže minutu před koncem srovnal trojkou Miloš Teodosič. Rozjetý řecký válec ale nešlo zastavit. Na 79:76 zvýšil Erick Green a faulovaný Teodosič proměnil jen jeden trestný hod. Spanulis jej sice věrně napodobil, hráči CSKA ovšem měli jen šest sekund a Američan Higgins už musel taktizovat. První trestný hod dal, druhý nahodil, míč ale skončil v zámezí a postup Olympiakosu do finále stvrdil Američan Green.

CSKA Moskva – Olympiakos Pireus  78:82 (18:12, 22:21, 24:27, 14:22)
Teodosič 23, De Colo 16, Jackson 12 – Papanikolau, Printezis a Spanulis 14

Střelba: 22/54 (trojky 6/16) – 25/68 (trojky 14/33)
TH: 28/34 – 18/23
Doskoky: 32 – 40
Asistence: 7 – 15
Ztráty: 10 – 12
Zisky: 6 – 2
Bloky: 3 – 3

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace