eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubice a Děčín jdou dál, USK si vynutil šestý zápas

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔23.4.2017
Pardubice a Děčín jdou dál, USK si vynutil šestý zápas

Please enter banners and links.

Už jen jedna postupová hádanka zůstává nerozluštěna. A sice kdo vyzve Nymburk v semifinále Kooperativa NBL. Druhou dvojici tvoří po jednoznačných postupech týmy Děčína a Pardubic.

Beksa neponechala nic náhodě a když přestála úvodní nápor Turů (5-9), šla díky sedmi bodům Walla do vedení 12-9. Svitavští se těžko prosazovali do zformované pardubické defenzivy a sami inkasovali z rychlých protiútoků Pardubic. Beksa z nich zaknihovala celkem 29 bodů. Svitavy naleptaly dvě trojky Panduly v závěru první desetiminutovky a domácí si hýčkali vedení 24-12. Kde domácí veterán skončil, tam i začal. Druhou čtvrtinu zahájil šňůrou 6-0 a dvanácti body v řadě prakticky rozhodl zápas (30-12). Pardubice bavily zaplněnou Dašickou a dokráčely k přesvědčivému triumfu 90-62. Celou sérii vyhrály 4-1 na zápasy a v tomto utkání muselo hostujícího kouče Růžičku mrzet především 23 ztrát a také matný výkon opor v čele s Mickelsonem a Markem. Jediným, kdo trápil obranu Pardubic tam byl 23-bodový pivot Brett Roseboro, jenž proměnil 10 ze 14 pokusů z pole. Za Pardubice kontroval se 16 body Dušan Pandula.

Děčín se protrojkoval do semifinále

Ještě vyšší výhrou potěšil své fanoušky Děčín, který doma rozložil na součástky Kolín, který po výsledku 82-48 v letošní sezoně končí. Medvědi nezachytili vstup do utkání a brzy prohrávali dvojciferným rozdílem. Děčínu se dařila střelba z dálky a první část utkání vyhrál 23-9. V destrukci pokračovali Válečníci i nadále a devíti trojkami v prvním poločase definitivně stvrdili svůj postup (46-21). Nejpilnějším střelcem za tři body byl tentokrát Ondřej Šiška, jenž nastřílel čtyři trojky a se 14 body se stal nejlepším střelcem Děčína, ani jednou ze třech pokusů se nemýlil Lukáš Palyza. Domácí hráli navíc velmi kolektivně, o čemž svědčí i 28 asistencí. Rozhodujícím faktorem byla obrana a trojkové pokusy, Děčín polevil pouze ve třetí čtvrtině, jíž Medvědi opanovali poměrem 17-24, aby pak záhy další periodu prohráli 19-3. Bodově nejproduktivnějším kolínským hráčem byl rozehrávač Adam Číž s 15 body, nedařilo se naopak Garretu Kerrovi se 4 body a 4 doskoky.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace