eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubice a Děčín jdou dál, USK si vynutil šestý zápas

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔23.4.2017
Pardubice a Děčín jdou dál, USK si vynutil šestý zápas

Please enter banners and links.

Sovy ještě nekončí

USK Praha doma předvedl diametrálně odlišný výkon o těch, jimiž se prezentoval v Opavě a díky lepšímu doskakování (47-33) a skvělé druhé čtvrtině (27-12) vyhrál nad Opavou 70-56. Zápas plný emocí orámoval úder loktem domácího Primorace do hlavy hostujícího Gniadka, či technická chyba chorvatského pivota ve druhé půli, po níž musel povinně střídat. Utkání nedohrál opavský střelec Jurečka, jenž si pro změnu pohmoždil palec levé nohy. Snovou druhou polovinu druhé desetiminutovky režírovali trojkaři USK. Vše začal trojkou na 29-25 Jan Štěrba a Opava se začala trápit v útoku. USK naproti tomu v útoku vystupňoval svou aktivitu a rozehrávač Lukáš Feštr proměnil dvě trojky v rozmezí dvaceti sekund, což domácí dostalo do dvouciferného vedení (38-28). Špatným zprávám pro hosty ještě nebyl konec a druhou část uzavřel přesnou střelou J-Bohačík (45-30). Po změně stran si domácí udržovali vedení, jen jednou Slezany pustili na „dostřel“ 11 bodů, pak se však o desku trefil z dálky Primorac, což Sovy definitivně uklidnilo a svou palubovku už přesvědčivě uhájily. Série pokračuje před kamerami ČT Sport ve středu v Opavě.

„V první řadě gratulace USK k výhře. Dnes to bylo typické utkání play-off. My jsme zvládli první čtvrtinu, protože jsme věděli, že nástup bude obrovský. Ta byla z naší strany odehrána velmi dobře. Celé utkání rozhodla druhá čtvrtina, kde jsme podlehli té agresivitě. Nebyli jsme schopni nic postavit v útoku, ztráceli jsme míče, nechali jsme jim 13 útočných doskoků. To se nedá v play-off odpustit. Díky tomu jsme šli dolů a USK nahoru. Vedl až o 19 bodů, pořád jsem nabádal kluky, ať pořád hrají. Měli jsme tam pasáž, kdy jsme stáhli na jedenáct bodů, ale soupeř dnes trefil i trojku o desku a uklidnil se. Až na tu druhou čtvrtinu, kdy nám to uteklo na 15 bodů, to bylo vyrovnané. Potom jsme se trochu spravili i na tom doskoku, i když je to číslo tristní 47:33 – s tím se vyhrát nedá. Pokud chceme ve středu uspět, musíme se polepšit,“ konstatoval po utkání trenér Opavy Petr Czudek.

„Já bych chtěl poděkovat za gratulaci. Vše co řekl kolega, pod to bych se podepsal. Stav série jsme snížili na 2:3 a ve středu se pokračuje v Opavě,“ byl stručný asistent domácího kouče Jan Pospíšil.

 

Do baráže Prostějov

O účastníkovi baráže je jasno v play out. Prostějov neudržel v Brně nadějné vedení o 12 bodů v polovině poslední čtvrtiny a prohrál 81-75. Domácí neměli k dispozici Warea s Mikuličem, přesto díky pěti dvouciferným střelcům (jimž vévodil s 16 body pivot Turman) nakonec ubojovalo potřebnou výhru. Prostějov se tak musí začít připravovat na barážové zápasy. Ve druhém utkání zvládli LIONS lépe duel v Ostravě, která postrádala kapitána Petra Bohačíka. Přestřelku režíroval hostující vítěz Kooperativa Faktoru Ryan Canty, jenž zaznamenal 21 bodů a 14 doskoků.

 

Foto: Facebook BK JIP Pardubice

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace