eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hráčky USK tvrdě narazily. Doma schytaly debakl s Kurskem

📁 Články, Evropské poháry, Topstory 🕔8.2.2017
Hráčky USK tvrdě narazily. Doma schytaly debakl s Kurskem

Please enter banners and links.

Pořádný debakl musí skousnout hráčky USK Praha. Dynamo Kursk potvrdil pozici lídra ženské Euroligy a kromě toho se podle očekávání vyrovnaný zápas v Praze nekonal. Domácí hráčky nakonec prohrály vysoko 49:73. Svěřenkyním Natálie Hejkové se prakticky nic nepovedlo, už od začátku prohrávaly dvouciferným rozdílem a ruský celek si došel pro snadné vítězství.

Mizérie už od začátku

Už od úvodních minut se USK vůbec nedařilo. Hráčky Kursku se sice dopustily pěti ztrát již během prvních tří minut, ale domácí nebyly schopné trefit koš. Trenérka Natália Hejková si vzala první timeout za stavu 5:13 a ani po něm se hra nezlepšila.

Ruskám se dařilo prakticky vše a domácím daly velkou lekci z produktivity. Kromě střelecké nemohoucnosti USK se přidaly i velké chyby v obraně a po prvním poločase svítilo na ukazateli skóre 13:36. Úspěšnost střelby hovořila za vše – 15 procent u domácích a 57 procent pro hosty.

Selhání v útoku

Ani po přestávce se hra nezlepšila. USK sice mírně vyrovnal hru, ale velký náskok ruského klubu nedokázal stahovat. Američanky v dresu Kurska bojovaly o každý míč a díky vývoji utkání měly větší chuť do hry. Velkou roli sehrály i zkušenosti, Kursk dobře volil fauly, což domácímu týmu nepřidalo. Nepomohl ani celoplošný presink USK v poslední čtvrtině a duel se spíše dohrával.

Povedený zápas odehrála ruská reprezentantka Elena Kirillovová, která trefila všechny čtyři pokusy za tři body. Největší hvězda soupeřek Nnemkadi Ogwumikeová sice nastřílela jen šest bodů, ale doskočila dvanáct míčů. Pražankám chyběly tradiční výkony Kii Vaughnové a Candice Dupreeové, Sonja Petrovičová se chytila až v závěru.

„Šlo o totální selhání v útoku,“ řekla po utkání trenérka USK Hejková. Doplnila, že obrana chvílemi nebyla špatná, ale domácí netrefily koš. Aby si USK udržel druhou příčku zajišťující výhodu domácího prostředí v play-off, musí v příštím duelu v Praze na Královce porazit Fenerbahce Istanbul.

ZVVZ USK Praha – Dynamo Kursk 49:73 (5:20, 13:36, 28:55)

Petrovičová 14, Xargayová 9, Hanušová 7, Burgrová a Vyoralová 6, Palauová 3, Vaughnová a Dupreeová po 2 – Kirillovová 16, Vadejevová a McCoughtryová po 11, Princeová 9, Ciaková 8, Cruzová 7, Ogwumikeová 6 a 12 doskoků, Logunovová 5

Trestné hody: 11 / 13 – 3 / 4

Trojky: 4 / 20 – 6 / 11

Doskoky: 29 – 44

Zisky: 12 – 13

Ztráty: 17 – 22

Fauly: 15 – 19

Zdroj foto: uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace