eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.1.2017
USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

Please enter banners and links.

Prostějov i s novými tvářemi Dyckem, Simmonsem a Fitzpatrickem dostal pořádnou lekci na Folimance. Hráči USK vyhráli nad Hanáky všechny čtyři čtvrtiny a zaslouženě zvítězili 96-69. Triumf je pro domácí o to sladší, že se jim povedlo svého tabulkového souseda dostihnout (shodná bilance 8-10). Hvězdou zápasu byl domácí lídr Jaromír Bohačík, jenž byl proti svému bývalému klubu u všeho podstatného. Bohačík je momentálně i na prvním místě v pořadí nejlepších střelců soutěže (18,9), na němž přeskočil po 32 bodech s Orly kolínského Bakiče. Sovy skvěle střílely především za dva body (58%), k čemuž jim „dopomáhala“ nedůsledná prostějovská obrana. Kromě Bohačíka se v domácím dresu dařilo i Marešovi (18 bodů a 8/9 střelba z pole), či navrátilci do sestavy pivotu Primoracovi (11). V hostujícím týmu byl nejaktivnějším střelcem RayShawn Simmons s 23 body.

„Gratuluji domácím k vítězství. Hráli velmi dobře v obraně i útoku, kde si vyhověli. Z jejich strany to byl kolektivní výkon, který nás porazil a dostal pod tlak. Z toho se rodily naše ztráty a z toho USK vytěžil 27 bodů a 50 bodů z pod koše. To jsou skvělá čísla, která znamenají, že jsme nefungovali jako tým. Máme nový tým, jsme spolu krátce, ale to že to bude tak strašné, jsem netušil. My jsme potřebovali body od jiných hráčů, než to nakonec dopadlo. Myslel jsem, že budeme nebezpeční a vyhovíme si v útoku, ale to se nestalo. Hráli jsme na sílu, ale já věřím, že to bylo tou nesehraností a vyplašeností z prvního ostrého zápasu. Ten rozdíl je hrozivý, ale stalo se. Čeká nás kus práce a budeme muset od obrany,“ řekl po utkání vůdce prostějovské lavičky Zbyněk Choleva.

„Děkujeme za gratulace. Celý tým moc dobře věděl, o co se dnes hraje. Musíme pochválit hráče za jejich přístup k utkání. Hráli jsme jako tým na obou polovinách hřiště. Ty statistiky, které vyzdvihl pan Choleva jsou toho důkazem. Jako jsou body ze ztrát a body lavičky. Chci pochválit tyto činnosti, protože měly velký přínos. Hráčem utkání je Jaromír Bohačík i přes kolektivní výkon celého týmu,“ zhodnotil zápas asistent domácího trenéra Jan Pospíšil.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace