eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.1.2017
USK Praha i Ústí slaví veledůležité výhry

Please enter banners and links.

Ostrava ve veledůležitém duelu s Ústím špatně bránila a ani 13 úspěšných trojek jí nepomohlo k odpoutání ode dna tabulky Kooperativa NBL. Domácího trenéra střelecky zklamalo duo Bratčenkov (3 body a 1/8 z pole) – Painter (8 bodů a 3/9 z pole), ovšem problém tkvěl právě v defenzivě. Nová Huť inkasovala kromě první periody ve všech třech ostatních dvacet a více bodů, což byl začátek konce. Domácím přitom vše hrálo od začátku do karet: Vedli 10-0, ovšem pak nastartovaly Pandy jednoduché body Abercrombieho a rozestřílel se Bosák a najednou to bylo 19-19. Velmi dobré střídání na domácí straně předvedl Jordan Riewer, jenž první minuty na palubovce přetavil ve dvě trojky. Za Ústí už nastoupil i uzdravený guard Šotnar a i on odehrál po zranění slušných 22 minut (8 bodů, 3 doskoky, 2 přihrávky).

Hlavní pasáž pro hosty přišla v závěru druhé čtvrtiny: Domácí sice vedli po Painterově smeči 37-35, jenže hosté se šňůrou 10-2 do přestávky odpoutali do vedení 39-45 a tento mírný náskok jim mohl dodat sebevědomí. Tři trojky Nové Huti za tři minuty a vše bylo ve třetí periodě jinak, byť od stavu 58-55 na začátku sedmé minuty zavřely Pandy cestu ke svému koši a znovu otočily na 62-67. Hvězdou třicáté minuty na Tatranu byl bývalý ostravský shooting guard Luka Igrutinovič, jenž proměnil dvě nesmírně obtížné trojky. Hosté neponechali nic náhodě a další drama nepřipustili. Bosák s Kristianem Smithem jistili ústeckou výhru č. 8 v této sezoně, která znamená shodnou bilanci (8-10) spolu s USK Praha a Prostějovem.

„My jsme do prvního a druhého poločasu špatně vstoupili, začali jsme 10:0. Vážím si druhé venkovní výhry, jelikož morální síla tohoto týmu není tak velká, abych měl jistotu, že za stavu 10:0 ještě zápas otočíme. Ostrava nás pak v závěru stíhala, ale Pavel Bosák dal těžké střely, Standa Votroubek se taky trefil. Příliš se neprosadil Bratčenkov, který dal 3 body a Painter, který dal 8 bodů. Zaplaťpánbůh za to,“ oddechl si lodivod Ústí nad Labem Antonín Pištěcký.

„Gratulace Ústí k vítězství. Výborně jsme vstoupili do zápasu, po dlouhé cestě je to vždy těžké se rozběhat, Ústí si vzalo time- out vrátilo se do hry. My jsme pokračovali v naší trojkované a místo trpělivé hry jsme nechali Ústí „docvaknout“. Pak se chytil Pavel Bosák, jelikož jsme spali v obraně. V tom vidím zásadní problém. 88 bodů dostat doma je katastrofa. Hráče jsem upozorňoval na to, že Ústí tu útočnou sílu má velkou. Postupně se trefovali skoro všichni. Igrutinovič dal těžké střely. Když nebudeme bránit, nemůžeme vyhrát. Naši „výbornou“ obranou jsme si nechali dát 88 bodů a Ústí si odváží zasloužené vítězství,“ neskrýval zklamání trenér Ostravy Dušan Medvecký.

Pokračování: 1 2 3 4
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace