eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Děčín vydřel výhru v dohrávce | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Děčín vydřel výhru v dohrávce

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔17.1.2017
Děčín vydřel výhru v dohrávce

Please enter banners and links.

V Prostějově se však Válečníci bez kapitána Jakuba Houšky možná zapotili více, než je aktuálně zdrávo.

Hánáci začali proti favoritovi bez naprostého respektu a jen špatná střelba trestných hodů uchránila Severočechy před horším skóre, než 42-42 v poločase. Obrana Budínského souboru byla hodně prostupná, a tak se do ní s lehkostí prosazovaly prostějovské zahraniční akvizice v čele s Dyckem a Fitzpatrickem. První jmenovaný hrál po celý zápas velmi slušně i v defenzivě, připsal si kromě 17 bodů například i čtyři bloky a dva zisky. Děčín udeřil až po změně stran, konkrétně ve druhé polovině třetí čtvrtiny šňůrou 13-1. Hosté vedli 56-64 (Vyoral, Pomikálek a Landa) a zdálo se, že poklidně dokráčejí pro výhru. Jenže i Válečníky postihl výpadek v útoku, V posledních třech minutách od stavu 63-71 neskórovali ze hry a Jacobs s Fitzpatrickem snížili na 69-72 a dvacet tři sekundy před koncem nenápadný Simmons upravil na 71-72. Děčín má však přesnou ruku Lukáše Palyzy, který se na bývalé domácí palubovce blýskl 19 body, 7 doskoky a 5 přihrávkami a který čtyřmi body v řadě pojistil export bodů do Děčína. Potenciální vyrovnávací trojka (za stavu 71-74) se totiž neujala. Top střelcem Orlů byl s 22 body pivot Brian Fitzpatrick, jenž střílel z pole s vysokým procentem (82%).

„První poločas byl z naší strany také o pochopení a vnímání jakým způsobem budou hrát zahraniční akvizice. Byl to takový ofenzivní basketbal, moc se nebránilo a tomu odpovídalo celkem vysoké poločasové skóre 42:42. Měli jsme potom ve třetí čtvrtině takové mikroúseky, kdy jsme domácí dva tři útoky ubránili a z toho pramenil takový drobný náskok. Domácí ale v závěru vycítili šanci, že se s tím dá něco udělat. My naopak působili nejistě. Díky tomu, že Lukáš Palyza dal dvě šestky, jsme vedli o tři, pak jsme ubránili útok domácích a díky tomu si odvážíme výhru o pět bodů,“ oddechl si lodivod Děčína Pavel Budínský.

„Je to škoda, chtěli jsme vyhrát. Určitě jsme podali lepší výkon než na USK. Díky nedůslednosti a menší fyzičnosti pod košem jsme neměli doskoky, dalším důležitým faktorem byly trestné hody. Mohlo to být herně učesanější, ale na druhou stranu na druhé utkání v nové sestavě to nebylo špatné. V obraně to ještě nebylo ono, ale v útoku rozhodně zlepšení,“ dal svým hráčům i přes porážku kredit domácí trenér Zbyněk Choleva.

Orli Prostějov – BK ARMEX Děčín 71:76 (24:24, 18:18, 12:22, 17:12)

Body: Fitzpatrick 22 (6 doskoků), Dyck 17, Jacobs 14, Simmons 10 (8 asistencí), Sehnal 5, Souček 3 – Palyza 19 (7 doskoků a 5 asistencí), Vyoral 17, P. Houška 16 (6 doskoků), Pomikálek 13 (7 doskoků), Landa 4, Kroutil 3, Šiška 2, Krakovič 2

Doskoky: 33 – 45

Trojky: 4/19 – 6/31

TH: 11/22 – 14/16

Asistence: 13 – 12

Ztráty: 11 – 12

Fauly: 19 – 24

 

Foto: orliprostejov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace