eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jan Veselý se králem smečařů v Turecku nestal | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Jan Veselý se králem smečařů v Turecku nestal

📁 Články, Reprezentace, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔17.1.2017
Jan Veselý se králem smečařů v Turecku nestal

Please enter banners and links.

Dlouhán z mistrovského Fenerbahce se musel sklonit před neuvěřitelnými kousky Tylera Honeycutta.

Soutěže ve smečování patří na celém světě k nejpopulárnějším a neodmyslitelně patří k utkáním hvězd. Nejinak tomu bylo i v Istanbulu, kde se mezi pěticí uchazečů o titul – mezi nimi scházel jeden z favoritů Furkan „Darth Vader“ Korkmaz – objevil už podruhé Jan Veselý, jehož windmill po nahození od jednoho z pomocníků smečařské klání otevřel. Na druhý pokus se rozběhl z opačné strany než při prvním, otočil se ve vzduchu a pravačkou nekompromisně zavěsil, za což sklidil mohutný aplaus. Bohužel, konkurence se znovu ukázala zdatnější a kreativnější. Ve třetím kole Veselý dvakrát minul a rozloučil se alespoň mohutnou smečí pravačkou, když se předtím pověsil do vzduchu.

Králem smečařů se stal zaslouženě Tyler Honeycutt, který si před posledním pokusem nejprve vyrovnal do řady pod košem pět hráčů, aby se vzápětí rozběhl, přeskočil je a s hlavou div ne nad obroučkou úspěšně zakončil.

Andorra zvítězila nad Sevillou jasně 95:69 a z osmého místa v ACB lize postoupila do prestižního Královského poháru. Raduje se pochopitelně i David Jelínek, který proti soupeři z Andalusie zaznamenal 13 bodů, z toho 8 v závěrečné čtvrtině, a byl třetím nejlepším střelcem vítězů. Proměnil 5 z 11 pokusů ze hry, přidal 3 doskoky a 1 asistenci a už nyní se může těšit na souboj s Realem Madrid ve čtvrtfinále poháru, kde se Andorra objeví poprvé od roku 1994.

Předposlední Obradoiro je v krizi. Doma podlehlo Fuenlabradě 91:72 a byla to již pátá prohra týmu z Galície v řadě. Téměř osm minut odehrál Adam Pecháček, ani on ovšem díru do světa neudělal, když minul všechny tři pokusy ze hry a zaznamenal 1 doskok.

Odchovanec USK Praha Tomáš Kyzlink byl v utkání Ligy mistrů znovu hlavní postavou slovinského Domžale, byť ani jeho výtečný výkon domácí porážku 69:60 neodvrátil. Kyzlink zaznamenal 21 bodů, 7 doskoků a 3 asistence a byl nejvytíženějším hráčem Slovinců. Chuť si spravil alespoň v domácí soutěži, v jejímž 14. kole doma Helios porazil Senčur 79:71 a český hráč zaznamenal 15 bodů, 6 doskoků a 2 asistence.

V italské Serii B podlehla Imola vedoucímu celku Virtus Boloňa vysoko 100:76, když v průběhu utkání inkasovala devatenáct trojek. Třetí porážce v řadě za sebou nezabránilo ani 19 bodů a 5 doskoků Jiřího Hubálka, který byl společně s Američanem Cohnem nejlepším střelcem Imoly.

Poprvé v novém roce se divákům představil ve čtvrté španělské lize dosud neporažený Santander. Jeho hráči zvítězili v Tolose jasně 79:53 a Tomáš Hampl přispěl k výhře 11 body a 6 doskoky.

Napilno měli oba čeští legionáři na Slovensku. Handlová s Lubošem Striou zaskočila v osmi hráčích favorizovaný Inter Bratislava, který porazila po prodloužení 91:86 a Stria jako hráč základní sestavy pomohl k vítězství 9 body, 8 doskoky a 3 asistencemi. Naposledy pak baníci podlehli favorizovaným Košicím na jejich palubovce 96:73, kde se český křídelník bodově neprosadil a zaznamenal pouze 1 doskok a 1 asistenci.

Hráči konkurenčního Komárna museli během šesti dnů odehrát tři zápasy. Nejprve doma roznesli na kopytech Lučenec 102:80 a k jasnému vítězství přispěl Filip Halada 13 body, 8 doskoky a 4 asistencemi. V sobotu pak slovenský vicemistr prohrál v Levicích 86:80, kde Halada zaznamenal 7 bodů. Chuť si spravil v pondělní dohrávce 4. kola proti Prievidze, kterou v repríze loňského finále doma hráči Komárna porazili 87:79 a bývalý hráč Sparty zaznamenal 13 bodů a 4 doskoky.

 

Foto: Facebook

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace