eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V předehrávce 5. kola KNBL Beksa utrojkovala Slunetu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V předehrávce 5. kola KNBL Beksa utrojkovala Slunetu

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔8.10.2016
V předehrávce 5. kola KNBL Beksa utrojkovala Slunetu

Please enter banners and links.

Pořádné  drama přineslo předehrávané utkání 5. kola mezi BK JIP Pardubice a Slunetou Ústí. Ukázalo, jak krásný, ale i krutý může být basketbalový mač.

Střetnutí potvrdilo, že Severočeši budou letos trápit každého soupeře. Domácí měli výborný vstup do utkání a brzy vedli 8:0 a 12:3 a vše nasvědčovalo, že utkání bude mít klidný průběh. Ale stačilo pár zbytečných ztrát pardubických hráčů a hosté se začali dotahovat. Beksa jim to umožnila, když během pěti minut na konci první čtvrtiny nedala ani bod a hosté šli do šestibodového trháku. V 11. minutě Potoček dvěma trojkami v řadě srovnal skóre a začala velká přetahovaná. V ní se oba celky se snažily získat náskok, ale na víc než na šest bodů se to nedařilo. Slunetě se ve druhé čtvrtině začal prosazovat Smith, který také v poslední vteřině první půle překlopil stav ve prospěch svého týmu. Druhá půle začala trojkovou přestřelkou a ve 26. minutě byla o šest bodů vpředu Beksa. Náskok ale neudržela, protože velký zápas rozehrál Smith, který měl největší podíl na tom, že Ústí bylo stále ve hře a nakonec sahalo i po cenné výhře na pardubické palubovce, na kterou čeká už přes 11 let. Chyběla mu k tomu jediná vteřina!  Po koši Igrutinoviče vedli hosté 78:80, ale domácí měli obrovské štěstí, když v poslední vteřině hry Nečas dopíchl neúspěšnou střelu Autreye. V prodloužení si Beksa udržela mírný náskok, který si vytvořila na začátku nastavení, i když mnoho nechybělo, aby se prodlužovalo i podruhé. Pár vteřin před koncem Smith nedal volnou střelu a domácí hráči se mohli radovat. Utkání přineslo nevídaný počet úspěšných trojkových pokusů a také velmi úspěšný comeback domácího Kotase, který se kvůli zranění na  palubovce objevil poprvé od 19. května a hned se blýskl třemi trojkami a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. V dresu Beksy tentokrát neměl svůj den Burnett, který si rychle připsal fauly a to poznamenalo jeho výkon a na hřišti pobyl jen něco přes 10 minut. Střeleckým lídrem vítězů tak byl jeho krajan Autrey. Nejlepším hráčem Ústí byl Smith, autor 27 bodů, z nichž 21 dal ve druhé půli. Velký zápas ale odehrál i Šotnar. 

Řekli po utkání:

Antonín Pištěcký (trenér Ústí):„Dneska nevyhrálo až tak lepší družstvo, ale trošičku šťastnější. Když jsme sem jeli, samozřejmě jsme si byli vědomi síly pardubického týmu a řekli jsme si, že po nezdarech na venkovních hřištích zkusíme extrémně zagresivnit obranu a začneme si vypomáhat hodně vevnitř, což se nám dařilo. Samozřejmě jsme věděli, že tím pádem otevřeme nějakým způsobem prostor pro střelbu za tři body, a tak nějak jsme doufali, že to ne až tak úplně padne, nicméně si nemyslím, že by 16 obdržených trojek bylo důvodem, proč jsme prohráli. Obdrželi jsme strašně moc jednoduchých košů. Jestli se statistika nemýlí, tak jsme dokonce dostali 27 bodů z rychlých protiútoků a tohle nás možná stálo vítězství. Samozřejmě v závěru, když máte nějakých 20 vteřin do konce, my máme 10 vteřin na útok a balon v ruce, jsme plus dva body, stačilo si dojít pro faul, pro cokoliv, abychom vedení navýšili, my ztratíme míč. Za 15 vteřin jsme nebyli schopni vymyslet tři věci, kterými jsme vlastně umožnili Pardubicím, že tady teď sedí jako vítězové.“

Levell Sanders (trenér Pardubic): „Zopakuji to, co řekl trenér hostí a to, že lepší tým dnes nevyhrál. Nechci teď tady sedět a říkat, že jsme nehráli tohle nebo tamto. Ústí hrálo výborný zápas a musíme jim dát kredit. Po tom, co jsem viděl dva jejich zápasy, jsem svým hráčům říkal, že hrají agresivně, vybíhají do protiútoků a to jsou věci, které musíme zastavit, jestli chceme vyhrát. Nemyslím si, že by se nám dnes dařilo zastavovat protiútoky, ale nehráli jsme špatně proti jejich nátlakové obraně. Jsem rád za každou výhru, kterou můžeme získat a také jsem rád, že Koty je zpět, protože on nám dnes velmi pomohl. Potřebovali jsme vše, co nám dnes dal. Gratuluji Ústí k výkonu, jaký dnes podalo a jsme rádi, že jsme vyhráli!

BK JIP Pardubice – Sluneta Ústí nad Labem 93:90 (14:20, 35:37, 58:58, 80:80)

Body: Autrey 18 (TH 6/6), Wall 17 (4 trojky), Nečas 13 (9 doskoků), Kotas 12, Škranc 11, Potoček 9, Švrdlík 6, Půlpán 4, Burnett 3 – Smith 27, Igrutinovič 16, Šotnar a Pecka (8 doskoků) po 14, Bosák 8, Abercrombie 7, Glover a Šteffel po 2.

TH: 16/9 – 27/20

Fauly: 21 – 20

Doskoky: 47 – 46

Trojky: 16 – 8

Ztráty: 18 – 23

Asistence: 28 – 17

Diváků: 715

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace