eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔7.10.2016
David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu

Please enter banners and links.

Obnovená premiéra českého reprezentanta ve Španělsku dopadla nad očekávání a jeho Andorra senzačně pokořila ostrovany z Las Palmas.

V polovině třetí čtvrtiny prohrávali hráči MoraBancu při premiéře v novém ročníku o 17 bodů a nikdo by na ně nevsadil ani pětník. V tu chvíli ale pozvedl domácí prapor David Jelínek a dvěma trojkami nastartoval velký obrat. Do konce čtvrtiny Andorra snížila na rozdíl pouhých čtyř bodů a do závěrečných deseti minut nastupovala se sebevědomím jako hrom. Jelínek přidal další koš a kormidlem zápasu domácí definitivně otočili pět minut před koncem šňůrou devíti bodů v řadě. Tři minuty před koncem vedli 86:79 a senzační obrat v zápase dokonal znovu český křídelník trojkou, resp. proměněnými trestnými hody.

David Jelínek se vrátil do ACB ligy jako král. Nastoupil v základní sestavě a během 28 minut na palubovce byl s 19 body nejlepším střelcem zápasu! Proměnil 6 ze 14 pokusů ze hry, včetně tří trojek, bezchybně si počínal z čáry trestných hodů a přidal i 2 doskoky, 1 asistenci a 1 zisk.

Gran Canaria nečekaně prohrála i druhý zápas sezóny a rozehrávači McCalebb s Oliverem zatím rozhodně nemohou být se svými výkony spokojeni.

Vynikajícím výkonem se blýskl i další z českých reprezentantů. Patrik Auda zaznamenal 19 bodů a hlavně jeho zásluhou veze Manresa nečekanou výhru ze Sevilly. Čtyři minuty před koncem, ve chvíli, kdy se domácí po mohutném náporu přiblížili na rozdíl jediného bodu, přišly velké momenty brněnského rodáka. Trefil klíčovou trojku, za minutu přidal ještě jednu a když hosté proměnili do konce zápasu všech deset trestných hodů, vítězství jim už nemohlo uniknout.

Patrik Auda odehrál svůj zatím nejlepší zápas ve Španělsku. Během necelých 27 minut na palubovce zaznamenal 19 bodů a 9 doskoků a minul jedinou ze čtyř trojek a bezchybně si počínal ze střední vzdálenosti i z trestných hodů.

Šlágr kola ve Valencii bez problémů ovládli hráči Realu, povzbuzení vítězstvím nad celkem Oklahomy. Po vyrovnaném prvním poločase udeřili mohutnou silou ve třetí čtvrtině. Nejprve si s domácími pohráli podkošoví Ayón s Randolphem, pak přidal dvě trojky rozehrávač Llull a nakonec o sobě dal vědět Rudy Fernández, který zaznamenal během pěti minut 12 bodů. Na konci třetí části vedl Real rozdílem 20 bodů a v závěrečné čtvrtině si vítězství bez problémů pohlídal.

Zápas proti Realu byl posledním pro zkušeného Američana Johna Bryanta, s nímž se vedení Valencie nečekaně rychle rozloučilo.

Hráče Baskonie dlouho nevyprovázely o přestávce do šaten hlasité projevy nevole. Není se ale co divit, svým příznivcům příliš radosti nepřipravili, jelikož proti Murcii zaznamenali v tu chvíli pouhých 22 bodů a proměnili jen 6 z 31 pokusů ze hry. Po změně stran se ale situace diametrálně změnila. Baskonia nasázela Murcii ve třetí čtvrtině 33 bodů, strhla vedení na svou stranu a v závěrečné části se konečně naplno rozstřílel Andrea Bargnani. Ital v této fázi zaznamenal 11 bodů, celkem jich nasbíral 20 a stal se nejlepším střelcem utkání.

V dresu poražených zaznamenali shodně po 13 bodech Campazzo a Faverani; Argentinec přidal ještě 9 asistencí, Brazilec pak 12 doskoků. Murcia prohrála ve Vitorii devatenáctý zápas v řadě.

Hráči Estudiantes Madrid podali v Bilbau rozhodně lepší výkon než v prvním utkání proti Seville, na vítězství to ale znovu nestačilo, i když se ostrostřelec Jackson snažil sebevíc. V poslední minutě ještě stačili vyrovnat, pak ale trefil rozhodující trojku nejlepší hráč domácích Jonathan Tabu a po neúspěšném pokusu Američana Page hosté faulovali rozehrávače Bamfortha, který pečetil výhru Bilbaa z trestných hodů.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace