eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔7.10.2016
David Jelínek se vrátil do ACB ligy ve velkém stylu

Please enter banners and links.

Radost svým příznivcům nepřipravili ani hráči Badalony. Při domácí premiéře sedm minut před koncem hrál Joventut s Fuenlabradou nerozhodně, pak ale jeho mladý tým nedal dlouhých pět minut ani bod a ostřílení veteráni na druhé straně nabídnutou šancí nepohrdli. Dlouháni O´Leary a Šekulič se na šňůře 16 bodů v řadě podíleli hned 11, a když druhý jmenovaný zvýšil půldruhé minuty před koncem zápasu trojkou na 76:59, bylo o vítězství hostů rozhodnuto.

Domácí Sergi Vidal si oslavu 550. utkání v nejvyšší soutěži jistě představoval jinak. Fuenlabrada naopak vyhrála jubilejní 250. zápas v ACB lize.

Malaga byla před soubojem se Zaragozou favoritem, po závěrečné siréně ovšem její hráči odcházeli se svěšenými hlavami. Zapříčinilo to mj. i zranění ostrostřelce Fogga, který odehrál jen necelých deset minut. Domácím se dařilo do poloviny třetí části, kdy ještě vedli dvouciferným rozdílem. Poté přišel střelecký útlum a když ožili hostující dlouháni Fotu a Jelovac, začal se jejich náskok rozplývat. Právě Novozélanďan Fotu půl minuty před koncem dopíchl do koše nepřesnou trojku Litevce Gecevičiuse, zvýšil na 75:71 a definitivně sebral domácím šanci na výhru.

Malaze nepomohl k úspěchu ani double double kapitána Suáreze za 14 bodů a 11 doskoků.

Druhého vítězství v letošní sezóně dosáhli hráči Tenerife, kteří si doma poradili s Obradoirem. Hosté se dlouho drželi na dostřel a to halvně díky robustnímu Američanovi Whittingtonovi, který neměl pod košem soupeře a připsal si premiérový double double za 23 bodů a 10 doskoků. Necelé čtyři minuty ještě pro hosty vykřesal jiskřičku naděje, když snížil na rozdíl jediného koše. V tu chvíli se ale vložil do věci domácí Davin White a osmi body v závěrečných dvou minutách zajistil celku z Kanárských ostrovů výhru.

Domácí lavička přestřílela v zápase hosty drtivým rozdílem 38:6. Z lavičky naskočil do zápasu v dresu Obradoira i Adam Pecháček, který zaznamenal v ACB lize premiérové 2 body a přidal během necelých 8 minut na palubovce ještě 1 doskok.

Přehled výsledků 2. kola ACB ligy 2016/2017:

Valencia BC – Real Madrid  75:94
Sato, Sikma a Thomas 12 – Llull 18, Fernández 17, Ayón 12
Real Betis Energía Plus Sevilla – ICL Manresa  75:80
Lockett 15, Nachbar 13, Stojanovski 12 – Auda 19, Andrič 13, Suggs 12
MoraBanc Andorra – Herbalife Gran Canaria  97:89
Jelínek 19, Albicy, Burjanadze a Šermadini 14 – Báez 17, Salin 16, Hendrix a McCalebb 10
Baskonia Vitoria – UCAM Murcia  87:75
Bargnani 20, Blažič 14, Šengelija 13 – Baron 15, Campazzo a Faverani 13
Divina Seguros Joventut Badalona – Montakit Fuenlabrada  65:82
Vidal 15, Abalde 11, Bogdanovič 10 – Cabezas 18, Paunič 15, Šekulič 11
Dominion Bilbao – Movistar Estudiantes Madrid  79:74
Tabu 17, Mumbrú 14, Bamforth a Hervelle 10 – Jackson 18, Page 14, Savané 11
Iberostar Tenerife – Rio Natura Monbus Obradoiro  70:55
White 18, Beirán 17, Doornekamp 13 – Whittington 23, Allen 10, Bendžius 9
Unicaja Malaga – Tecnyconta Zaragoza  71:80
Musli 17, Suárez 14, Smith 12 – Fotu a Jelovac 16, Gecevičius 15

Zazářil…

Sergio Llull – Rozehrávač Realu má zkraje sezóny úchvatnou formu. Zásadní měrou přispěl k vítězství nad celkem NBA z Oklahomy, ve Valencii pak zaznamenal 18 bodů a 8 asistencí, přičemž minul jediný z osmi pokusů ze hry. Zároveň se stal jedničkou v počtu asistencí (1 160) v historii Realu.

… a zklamal

John Bryant – Obrovitý Američan v létě přicházel z Bayernu Mnichov jako velká posila. Ve dvou dosavadních zápasech však odehrál pouze sedm minut a zaznamenal dva body a vedení Valencie s ním bez bližších důvodů předčasně ukončilo spolupráci.

A jak si vedli Češi?

Andorra i Manresa zvítězily a David Jelínek s Patrikem Audou k tomu přispěli zásadním způsobem. Oba zaznamenali shodně 19 bodů, oba byli shodně nejlepšími střelci svých týmů. Jelínek proměnil tři ze čtyř trojek, Auda minul jedinou ze sedmi střel a přidal navrch ještě 9 doskoků.

Premiérové dva body v ACB lize si v dresu Obradoira připsal Adam Pecháček.

Šimon Puršl přihlížel vítězství Zaragozy v Malaze znovu pouze z lavičky náhradníků.

Foto: Facebook

 

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace