eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔17.10.2016
1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu

Please enter banners and links.

Ofenzivní derby nováčků první ligy zvládl lépe domácí UP Olomouc, jenž přetlačil Nový Jičín. Vyhrávali favorité – Hradec Králové, Plzeň, či právě Zlín.

Sovy lepší Sokola – tak by se dalo nazvat pražské derby mezi béčkem USK Praha a Sokolem Pražským. V tomto utkání byli domácí hráči USK lepší ve všech herních atributech, jimž vévodila střelba trojek (12/32 oproti 3/17). Vysokoškoláci se opírali o křídelníka Jana Štěrbu, jenž si v zápase otevřel soukromou střelnici z dálky a trefil 7 z 11 trojek. Kromě skvělých 32 bodů přidal Štěrba i 13 doskoků, 4 asistence, 3 zisky a 7 získaných faulů, čímž se stal s užitečností 49 hráčem kola 1. ligy. USK vyhrál každou čtvrtinu a po zásluze zvítězil 84-65.

V dalších zápasech skupiny A předčila Lokomotiva Plzeň pražskou GBA rozdílem třídy 66-43. Hosté propadli na doskoku (32-48) a stříleli z pole s úspěšností 24% a s tímto, kor venku, opravdu nejde vyhrávat. Podobně jednoznačný triumf, tentokrát na venkovní palubovce slaví Hradec Králové, jenž i díky 20 bodům a 9 doskokům Ondřeje Peterky triumfoval v Jihlavě. O výhře loňského vítěze první ligy nebylo pochyb od úvodních minut. A konečně – tři výhry v tabulce mají také Litoměřice, které tentokrát zásluhou skvělého finiše udolaly béčko Nymburka. Hosté přitom ještě 150 sekund před koncem vedli 76-79, jenže pak se prosadil z čáry trestného hodu dvakrát Žampach a trojku potopil Kroutil a Slavoj už těsné vedení nepustil. Utkání Košíře – Písek se dohrává až 16. prosince.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace