eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔17.10.2016
1. liga: Štěrba sestřelil Sokola, Zlín šokoval Opavu

Please enter banners and links.

Velmi zajímavý a útočně laděný souboj dvou nováčků viděla hala Univerzity Palackého v Olomouci. Domácí univerzitní klub vyzval Nový Jičín. Hosté do utkání vstoupili lépe, a přestože postrádali Radima Kramného, záhy vedli o šest bodů. Poté však novojičínští začali kupit laciné ztráty a Olomouc za pomoci několika trojek a výrazného bodového příspěvku pivota Pavla Nováka otočila na poločasových 44-35. I po změně stran pokračovalo utkání, v němž útoky dominovaly nad obranami a nezaujatému divákovi se tento basketbal musel líbit. Když se trefil z velké dálky s klaksonem Novák, vypadalo to, že je po 30 minutách hry téměř rozhodnuto (73:60). Jenže hosty ani místy až šestnáctibodová ztráta v poslední periodě nezaskočila a zkušený pivot Pelikán spolu s Janíkem a Rudolfem stáhli ztrátu 40 sekund před koncem pouze na dva body. Hosté však k radosti domácího publika pohrdli dvěma snadnými dopichy do koše a Novák s Černoškem jistili výhru domácího celku.

Opava B sice ubránila zlínského dlouhána Vošlajera na pěti bodech, jenže i přes dvanáctibodový náskok Slezanů tři minuty před koncem utkání se radoval Zlín. Opavě už do konce nepovolil ani bod a čtrnáctibodovou šňůrou famózně otočil zápas na konečných 73-75. Hrdinou hostů byl Zdeněk Nehyba, jenž zasadil Opavě rozhodující úder. Slezanům nepomohlo ani 20 bodů Radima Klečky, který nastoupil poprvé po svém zranění. Snakes Ostrava znovu vyhráli, když po parádní třetí čtvrtině doma porazili Šlapanice. Ve třetí části hostům povolili pouhých osm bodů a sami jich dali 24. Jihomoravané se ale nevzdali a po dvou trojkách Pavličíka v poslední minutě utkání udělali ze zápasu drama. Za stavu 68-65 však hosté závěr takticky nezvládli a na další zvrat jim po proměněných trestných hodech domácího lídra Lyčky a také Havlíka nezbyl čas.

V posledních dvou utkáních skupiny B nedělalo výraznější problémy vyhrát Pardubicím a Basketbalu Olomouc. Prvně jmenovaný tým využil nedisciplinovanosti Havířova, jenž „prospal“ úvodní čtvrtinu poměrem 15-34 a toto manko už logicky v sedmi lidech nedohnal. Olomouc zase ukázala zkušenosti a širší kádr, aby porazila regionálního rivala v podobě prostějovského béčka.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace