eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: BK Opava | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: BK Opava

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔21.9.2016
Představujeme týmy KNBL: BK Opava

Please enter banners and links.

O rozhovor jsme požádali zkušeného křídelníka Luďka Jurečku:

Začněme velmi neformálně: Jak jsi letos trávil léto, tedy než začala příprava na novou sezonu?

Myslím, že u mě je to jasné, užíval jsem si druhý přírůstek, syna Adámka. Takže jsem trávil čas s celou rodinou.

Nový Jičín postoupil do první ligy. Budeš sledovat dění ve svém mateřském klubu? Je šance, že by tě fandové slavného týmu, který pomalu vstává z popela, viděli ještě hrát v jeho dresu?

Už na baráž jsem se přijel podívat. Bylo skvělé vidět, jak lidem basket chybí a byla skoro plná hala. Takže si další dění a zápasy v první lize nenechám ujít. Těším se třeba na zápas NJ proti Opava B. (úsměv) Na druhou část otázky – nikdy neříkej nikdy, vše se může stát.

Pojďme však do Opavy, tvého současného mužstva. Váš tým vydržel pospolu, kariéru ukončil pouze Radim Kramný a už tak silnou rozehrávku přišel vyztužit Radovan Kouřil. I přes užší podkošovou sestavu – může Opava letos pomýšlet na medaili. Přípravu jste měli nadmíru vydařenou?

Myslím, že máme top české rozehrávače. Je výhoda, že tým zůstal prakticky nezměněn. Snad se to projeví v celkovém umístění a budeme všichni spokojeni. Co se týče pivotů, může na těchto pozicích (4 a 5) hrát pět lidí, což je super, můžeme hrát rychlý a agresivní basket. Výsledkově jsem takovou přípravu nezažil – 9:0. Takže zatím spokojenost, ale to se nyní maže. Jen škoda, že se nám zranili někteří hráči.

Tys letos prodloužil ve Slezsku smlouvu o rok, jaký je tvůj osobní cíl pro tuto sezonu?

Udělat vše, co je v mých silách, abych týmu pomohl uhrát co nejlepší umístění a aby nám pořád chodilo fandit více a více spokojených diváků.

Na vylepšení jaké herní dovednosti jsi letos v létě nejvíce pracoval?

Snažil jsem se klasicky udržovat v dobré kondici, abych první týden na tréninku nefuněl jak osmdesátiletý staříček. (smích)

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace