eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: Orli Prostějov | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: Orli Prostějov

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔22.9.2016
Představujeme týmy KNBL: Orli Prostějov

Please enter banners and links.

Prostějovu odešli dva důležití pivoti. Povede se Orlům je nahradit a zopakují loňské semifinále?

Prostějov o něco snížil rozpočet na tuto sezonu, nicméně na Hané mají stále vysoké cíle, pokusit se o medaili. Přestože odešel základní stavební kámen loňské sezony Brett Roseboro, který zaznamenával v průměru téměř double – double. Pryč je i David Šteffel, jenž vyslyšel vábení Ústí nad Labem. Podkošovou mezeru se pokusí zacelit mladý Marek Souček se zkušenostmi z americké univerzitní soutěže. Ariete opustil i rozehrávač Radovan Kouřil, hájící nyní barvy Opavy. Na jeho místo přišel třiadvacetiletý Max Kulon, jemuž se v závěru přípravy (s ohledem na minutáž) nevedlo špatně. V týmu Orlů však i nadále zůstává silná osa Marko – Palyza – Tomanec a na ní chce trenér Choleva stavět.

Při pohledu na výsledky přípravy se člověk nemůže ubránit dojmu, že kádr čtvrtého celku uplynulé sezony je slabší. Dvě porážky od ještě nepříliš sehraných Svitav, nebo další dvě vysoké od Opavy, na to v Prostějově rozhodně zvyklí nebyli. Je však potřeba dodat, že v žádném utkání nebyli Orli kompletní. Pro jejich dobré výsledky bude potřeba, aby se hráčům (jako například zmíněné trojici a pak Pavlu Slezákovi) vyhýbala zranění. Základní sestava Ariete je i nadále velmi silná, problém tkví na lavičce, kterou, alespoň papírově, mají konkurenti z Pardubic, Děčína, Opavy a Kolína silnější.

Přesto by Prostějovu play off nemělo uniknout. Nadstandardní dvojice rozehrávačů, disponovaný střelec Palyza, kvalitní Tomanec a pokud se k těmto mužům přidá bodově ještě někdo (Dokoupil, Souček, nebo třeba Kulom), mohou Hanáci prohánět kde koho. Základem by však měla být dobrá obrana a vysoká míra bojovnosti. Jedině tak mohou Orli ve čtvrtfinále, v němž se ostatně teprve bude lámat chleba, uspět.

Soupiska: Roman Marko, Max Kulon, Pavel Slezák, Ondřej Sehnal, Adam Choleva, Petr Dokoupil, Adam Goga, Martin Novák, Lukáš Palyza, Jan Tomanec, Michal Norwa, Marek Souček

Trenér: Zbyněk Choleva

Asistent trenéra: David Hájek

TIP Probasketu na umístění: 6. místo

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace