eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Představujeme týmy KNBL: BK ARMEX Děčín | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Představujeme týmy KNBL: BK ARMEX Děčín

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Rozhovory, Topstory 🕔23.9.2016
Představujeme týmy KNBL: BK ARMEX Děčín

Please enter banners and links.

V loňské sezoně si Válečníci už podruhé zahráli finále na zimním stadionu v Děčíně. Podaří se jim v té nadcházející získat stříbrný hattrick? Dokáží porazit mistrovský Nymburk? Nebude to dozajista vůbec lehké. Na tyto odpovědi si budeme muset ještě chvíli počkat.

Kádr Děčína opustila hned dvojice zkušených borců. Ten déle sloužící v Děčíne byl Luboš Stria, který po pěti sezónách přestupuje do slovenské Handlové. K němu se přidal i power forward Jiří Jelínek. Ten v Děčíně odehrál dvě sezony. Nyní bude k dispozici trenéru Lubomíru Růžičkovi. Odchovanec pardubického basketbalu prošel v NBL Nymburkem, Kolínem a Svitavami.

Návrat ztraceného syna. Tak by se dal nazvat návrat Pavla Houšky do Děčína. Třiatřicetiletý pivot se do Děčína vrací po čtyřech sezónách strávených v Nymburku. Připomeňme, že Pavel je dvojnásobný MVP ligy a také čtyřnásobný mistr s Nymburkem.

Vicemistr také získal 205 centimetrů vysokého pivota Jakuba Krakoviče, který naposledy působil v nižší soutěži ve francouzském Calais. Krakovič ve Francii hrál v průměru 26 minut, v nichž nastřílel 13 bodů a přidal 8 doskoků na zápas. Nyní to bude jeho pátá zastávka v české lize. Doteď si prošel kluby jako Brno, Chomutov, Ústí nad Labem a také si zahrál v Prostějově.

Zkušený trenér Pavel Budínský se nadále může spolehnout na neméně zkušenou podkošovou dvojici Jakuba Houšku a Roberta Landu. K nim se připojí mladé pušky z perimetru Filip Kroutil, Tomáš Vyoral a Ondřej Šiška. Nesmíme také zapomenout na vášnivého smečaře Tomáše Pomikálka.

Soupiska: Jakub Houška, Pavel Houška, Šimon Ježek, Filip Kroutil, Tomáš Vyoral, Ondřej Šiška, Jakub Krakovič, Tomáš Pomikálek, Richard Musel, Lukáš Bažant, Robert Landa

Hlavní trenér: Pavel Budínský

TIP Probasketu na umístění: 3. místo

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace