eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔9.4.2016
Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně

Please enter banners and links.

Mistr nadělil Svitavám stovku, naproti tomu Orli výhru nad Kolínem doslova vydřeli.

Tuři přijeli do Nymburku k prvnímu play off v jejich historii a rozhodně nezačali duel s mistrem s přehnaným respektem. První čtvrtina byla naprosto vyrovnaná, Svitavy dobře bránily a nutily mírně nekoncentrovaný Nymburk k mnohým ztrátám. Jejich číslo bylo po úvodní desetiminutovce nevídaných 9 a domácí tak jen horko těžko vedli 18-16. Začátek druhé periody patřil Martinu Baštovi, jenž pěti body poslal Tury opět do vedení (20-21). Od třetí minuty však hostům začala odcházet střelba a Nymburk začal navyšovat své vedení (25-22), do nějž jej poslal pro změnu svými pěti body Chasson Randle. V poločase svítilo na tabuli skóre 44-29 a domácí se uklidnili.

Po celý zápas drželi na uzdě hostujícho centra Doakse (1 bod a 4 doskoky!), kterému navíc znepříjemňoval život rozražený (a pak sešitý) ret. Nedařilo se ani další star Jonesovi, který zápas zakončil na 4 bodech a 7 přihrávkách. Svitavský prapor tak jako správný kapitán držel Tomáš Teplý (16 bodů). Nymburk proměnil duel v exhibici, po třech čtvrtinách vedl už 72-41 a nakonec Turům zapsal i potupnou stovku (102-57), která je vzhledem k tomu, co se dělo na palubovce pro hosty poněkud krutá. Hráčem zápasu byl zvolen Vojtěch Hruban, jenž zaznamenal double – double za 19 bodů a 10 doskoků.

„Měli jsme horší začátek, ale pak jsme to zvládli s přehledem. Byl to zatím jen první zápas, většina série je před námi. Jak už jsem řekl dříve, rádi bychom ji ukončili už za týden doma, protože si procházíme opravdu nabitým programem,“ řekl trenér Nymburku Ronen Ginzburg.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace