eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔9.4.2016
Nymburk i Prostějov začaly play off vítězně

Please enter banners and links.

Prostějov doskákal pro vítězství

To v Prostějově viděli diváci mnohem větší drama. Kolín nebyl v žádném případě horším celkem a ještě dvě a půl minuty před koncem zápasu po Ličartovského trojce vedli 75-76. Ale popořádku. Domácí bez Kouřila v sestavě nezačali utkání příliš dobře a po Bakičových sedmi bodech a koši Skinnera prohrávali po sedmi minutách už 15-21. Obrana Orlů jakoby neexistovala a jen Roseboro s Palyzou (11 bodů a první čtvrtině) zabránili výraznějšímu odskočení hostů.

Stav 25-27 dlouho nevydržel a Slezák s Palyzou poslali svými trojkami Ariete do vedení 33-29. Zdálo se, že první poločas už Orli ovládnou, dvě minuty před jeho koncem totiž vedli 47-41. Bakič však zavelel k závěrečné zteči a kapitán Machač vyrovnával na poločasových 47-47. Vyrovnané utkání pokračovalo i po přestávce: Domácí si pomáhali četnými útočnými doskoky (18, celkem 56!), ale když se krátkodobě dostali do šestibodového vedení, Kolín zase brzy stáhl a sám otočil. Tak jako po Horákově hook shotu v polovině třetí části (55-59). Po třiceti minutách ale vedli znovi Hanáci (65-63) a tahanice o každý bod pokračovala.

Nervózní závěr však zkušenější Prostějov zvládl přece jen lépe: Tomanec potopil 95 sekund před koncem normální hrací doby trojku na 79-76 a Horák vzápětí minul obě šestky, přičemž Kolínu ještě svitla naděje po snížení Machače. Hosté měli k dispozici poslední útok, ale Hunt špatně přihrál a nabídl tak znovu šanci Orlům. Hostům nezbylo, než faulovat a Dokoupil obě šestky proměnil, na druhé straně se to nepovedlo Huntovi a Hanáci slaví těsné vítězství 81-79 a vedení 1-0 v sérii hrané na tři utkání.

„Bylo to hodně těžké, dostávali jsme spoustu bodů, 47 v prvním poločase je dost. Naštěstí se nám tak zle nevedlo v útoku, ale v dalším zápase musíme být lepší v obraně. Také jsme to doháněli doskoky, tam jsme měli velkou převahu. To bylo dáno i nižší sestavou Kolína. Rozhodly doskoky, dostávali jsme míče pod koš, kde jsme získali trestné hody. Během utkání jsme vedli o pár minut víc, přece jenom jsme byli sebevědomější, hráli jsme doma. Chvílemi jsme mohli být trpělivější, ale důležité je vítězství,“ radoval se kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

„Prostějov vyhrál zaslouženě. My jsme dnes měli tři úkoly, pokud jsme chtěli vyhrát, dva jsme splnili, jeden ne. A to pokrytí útočných doskoků Prostějova. Domácí měli 18 útočných doskoků a to spolu se špatnou střelbou trestných hodů rozhodlo zápas,“ konstatoval trenér Kolína Predrag Benáček.

Pokračování: 1 2 3
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace