eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čtvrtfinálové dvojice určeny, do baráže padá Jindřichův Hradec

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔3.4.2016
Čtvrtfinálové dvojice určeny, do baráže padá Jindřichův Hradec

Please enter banners and links.

V Pardubicích se hrálo o naději

Na pardubické palubovce oba soupeři hráli o naději. Domácí museli vyhrát a doufat v neúspěch Opavy v Ústí, Lions zase živili naději vyhnout se baráži. Ta jihočeská ale trvala jen první čtvrtinu, ve které se hosté díky sedmibodové šňůře dostali do vedení 12:14. Pardubičtí ale rychle přepnuli na vyšší obrátky a od druhé čtvrtiny jasně kralovali. V 17. minutě Nečas prodloužil šňůru Beksy 15:0 a na ukazateli svítilo 40:19! Převaha domácích trvala i ve třetí části: ve 25. minutě Autrey zvýšil vedení svého týmu na 69:38 a v poslední minutě této pasáže Potoček dvěma trojkami během 38 sekund posunul skóre na 87:49!! V poslední čtvrtině dostali od trenérů šanci další mladíci z lavičky a zkušenější protihráči toho využili ke kosmetické úpravě výsledku. Zásluhu na tom měl zejména Lamar, který 16 z 22 bodů dal ve čtvrté čtvrtině. V dresu vítězů si Autrey připsal triple-double za 12 bodů, 13 asistencí a 10 doskoků, Škranc zaznamenal svůj první double-double v NBL (13 bodů, 14 doskoků).

„Do utkání jsme vstoupili s energií a koncentrací, bohužel se nám v první čtvrtině nedařilo zastavit rychlý protiútok soupeře. Tah na koš a individuální vyspělost amerických hráčů byly velké, dělali nám problémy v přechodové fázi. Ale ve chvíli, kdy jsme je zastavili a museli hrát do plných, tak jsme utkání přebrali pevně pod kontrolu. Náš náskok narůstal, hráli jsme týmově, míč putoval dobře, měli jsme otevřené střely za 3 body, dobře jsme spolupracovali v pick and rollu. Vyšly nám pěkné akce na alley-oop, které diváky dostali do varu a ti se bavili. Jsme rádi za tento výkon, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu“, poznamenal pardubický trenér Tomáš Bartošek.

„Do zápasu jsme šli s tím, že se pokusíme Pardubice překvapit. Na předzápasové poradě jsem řekl, že můžeme překvapit dvěma věcmi, tedy spíš jsem doslova řekl, že můžeme překvapit tím, že budeme dobře bránit a budeme mít dobrou úspěšnost střel z perimetru. Dá se říci, že na naše poměry úspěšnost trojek nebyla zas tak až špatná, ale bránit jsme nechtěli. Hlavně se ale naše hra po poměrně dobré první čtvrtině ve druhé části rozložila. Bohužel se s tím potýkáme po většinu sezony a s tím nejde bojovat o lepší výsledek. Když si necháme tyto týmy utéct na patnáct dvacet bodů, tak náš tým nemá na to, aby takovou ztrátu stáhl. Nakonec jsme uhráli lichotivý výsledek, bylo to samozřejmě dané tím, že obě strany prostřídaly, hráli mladí hráči, aspoň si myslím, že se na to z naší strany nechalo koukat. Ještě bych řekl, že to, co předvádějí naši ústřední rozehrávači, bohužel nemá nic společného s týmovým basketbalem. Dnes už to můžu říci naplno: oni hrají na svoje statistiky a to je špatné, otravují zbytek týmu a otravují nás, trenéry. Je to prostě zlé a my si za tenhle fakt baráž zasloužíme,“ kriticky uzavřel utkání trenér Lions Karel Forejt.

Pokračování: 1 2 3 4 5 6
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace