eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čtvrtfinálové dvojice určeny, do baráže padá Jindřichův Hradec

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔3.4.2016
Čtvrtfinálové dvojice určeny, do baráže padá Jindřichův Hradec

Please enter banners and links.

Medvědi vzdorovali obhájci titulu

Úvod polabského derby vyšel lépe mistrovskému týmu, ale domácí Medvědi brzy srovnali skóre a Hunt je v polovině úvodní čtvrtiny poslal do vedení. Kolínští zacpávali podkošový prostor a včas bránili střelce z perimetru, takže hosté neměli snadnou roli. Zaslouženě tak Benáčkův soubor vyhrál úvodní čtvrtinu a když na začátku druhé periody McEachin zvyšoval na rozdíl 13 bodů, byl to signál pro mistra, aby přepnul na vyšší level. Signálem byly trojky Dixona a náskok domácích mizel. Tři minuty před poločasovou pauzou bylo srovnáno, ale do šaten si přece jen vedení, byť jen jednobodové, nesl Kolín. Po přestávce už Nymburk převzal otěže zápasu pevně do svých rukou. Opět to byl Dixon, který vedle bodů sbíral i asistence a doskoky. Přidali se k němu další střelci Sant-Roos, ale i Benda a před závěrečnou čtvrtinou vedli hosté o 11 bodů. Nakonec rozhodla širší rotace hráčů, které měli hosté k dispozici. Ve čtvrté části obhájce už jen kontroloval vývoj utkání a přes velkou snahu domácích hráčů si dokráčel k desáté výhře v tomto ligovém ročníku.

„Myslím si, že to bylo pro diváky pěkné utkání, že viděli spoustu smečí, trojek, protiútoků, čepic a všeho toho, co k dobrému basketbalu patří. S Nymburkem je velmi těžké hrát a my jsme ještě dnes neměli tolik hráčů na perimetru, hráli jsme jen se dvěma křídly Bakičem a McEachinem a to je hrozně těžké. Oni dva vydrželi odehrát takových 30 minut, řekněme první poločas, ale pak už to šlo dolů a samozřejmě tak kvalitní tým jako je Nymburk toho využil. My jsme se dnes snažili co nejvíc bránit protiútok Nymburka a chtěli jsme s nimi hrát co nejvíce postupný protiútok, tam jsme viděli naši šanci. Kdykoliv děláme Nymburku problémy, a děláme je hlavně doma, tak je nutíme hrát postupný útok. Nám se to povedlo, bylo to vyrovnané, dokonce jsme vedli, ale nepovedlo se nám to ve druhém poločase. Hlavně díky malému počtu hráčů na křídle, kteří nejvíc běhají. Nymburk nás pak přehrál jednoznačně a zaslouženě vyhrál,“ uvedl domácí kouč Predrag Benáček.

V první řadě musím říci, že Kolín má v letošní sezoně výbornou soupisku s deseti vyrovnanými hráči, kteří si velice dobře vyhoví na útočné polovině a je velmi těžké je zastavovat. My jsme v první půli ještě neměli takový ten náš rytmus, vzhledem k tomu, že jsme byli týden bez zápasu, což pro nás není obvyklé a projevilo se to v naší koncentraci. Ve druhém poločase jsme to zlepšili, zejména ve třetí čtvrtině a dostali jsme se ve skóre do klidných vod a dovedli utkání do vítězného konce,“ poznamenal asistent trenéra Nymburku Lubomír Růžička.

Pokračování: 1 2 3 4 5 6
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace