eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

První lize vládnou sokolské týmy, do elitní skupiny postoupila Olomouc

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔1.2.2016
První lize vládnou sokolské týmy, do elitní skupiny postoupila Olomouc

Please enter banners and links.

V posledním kole základní části 1. ligy mužů hodně týmů bojovalo o jistotu play-off nebo o první příčku v tabulce. Souboj o čelo Západní skupiny ovládl Sokol Pražský, který využil proti USK domácí prostředí. Na východě zase potvrdili první místo Královští Sokoli. Do elitní skupiny zajišťující vyřazovací boje se probojovaly Nymburk a Olomouc, oba celky v klíčových duelech zvítězily.

Sokol Pražský uhájil první místo

Nejočekávanější zápas posledního kola se odehrál již v pátek, kdy Sokol Pražský přivítal městského rivala, béčko USK. Přímý souboj o první místo po základní části lépe zvládli Sokoli. Pro zápas byl rozhodující úsek mezi 16. a 20. minutou, kdy domácí nasázeli 16 bodů v řadě a až do poloviny poslední desetiminutovky navyšovali skóre. USK poté jen korigoval stav.

O třetí postupovou příčku bojovala i rezerva Nymburku a také úspěšně. Plzeňským se letos nedaří, čehož Středočeši využili. Plzeň do poločasu na svého soupeře nestačila, zejména Matěj Svoboda domácím hodně zatápěl. Západočeský celek sice po přestávce zabral, ale v závěrečné čtvrtině už Nymburk bezpečně udržoval vybudovaný náskok. Plzni chybělo více bodů nejlepšího střelce Václava Honomichla, na druhé straně se dařilo triu Svoboda, Stegbauer a Kříž.

Liberec překvapil na jihu Čech

S výhrou Nymburku ztratily Litoměřice vinou horšího vzájemného skóre šanci na postup do elitní skupiny. Přesto ovládly zápas v Trutnově. I když nastoupili bez Miroslava Soukupa, svou úlohu klíčového pivota opět splnil Martin Klimeš, autor 28 bodů a 12 doskoků. V kádru domácích nastříleli čtyři hráči přes 15 bodů, na favorita to přesto nestačilo. Litoměřice totiž už po polovině utkání vedli o 20 bodů, což jim zajistilo klid do dalších minut.

Překvapení se událo v Písku. Sršni totiž nestačili na liberecké Kondory. Domácí přitom začali ve velkém stylu, když během tří a půl minuty vedli 16:3. Písecké zradily výpadky během zápasu, Liberec v tomto ohledu podal koncentrovanější výkon. Sršňům se podařilo ubránit Jiřího Kejmara na šesti bodech, ale místo něj se prosazovalo duo Hojdar a Honzák.

V druhém pražském souboji kola uspěla akademie GBA. O průběhu utkání proti Košířím rozhodla šňůra 8:0 na začátku druhé čtvrtiny. Po ní se totiž nováček soutěže už bodově nepřiblížil. GBA dokázala zvítězit i bez své opory Djordje Dimitrijeviče, jehož střelecky nahradil s 27 body Miloš Jovič.

Sokol Pražský – USK Praha B 71:59 (Tomas 15, Kroutil 14, Štěpánek 11 – Štěrba 19, Mareš 13, O. Sehnal 11)

Lokomotiva Plzeň – Basketball Nymburk B 61:73 (Lejsek 15, Říha a Kovanda po 10, Suchý 8 – M. Svoboda 24, Stegbauer 15 a 10 doskoků, Kříž 14 a 13 doskoků)

Kara Trutnov – Slavoj Litoměřice 71:87 (L. Malý 19 a 11 doskoků, A. Peterka 18, Malík a Kaša po 15 – Klimeš 28 a 12 doskoků, Žampach 22 a 10 doskoků, Bašta a Kubizňák po 10)

Sokol Sršni Písek – Kondoři Liberec 66:68 (Šlechta 23 a 10 získ. faulů, Duda 15, Fait 10 – Hojdar 19, Honzák 13, Bím a Němeček po 9)

GBA Praha – Basket Košíře 74:66 (Jovič 27, Kozák 11 a 11 doskoků, Hrubý a Jelínek po 10 – Nekolný 12, Hlaváček 11, Vansa a Schinko po 10)

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace