eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔17.1.2016
Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

Please enter banners and links.

První triumf pro Levella

Před bezmála 4500 lidmi a za tónů pardubické filharmonie se poprvé podařilo uspět Levellu Sandersovi v pozici kouče Pardubic. Beksa sice nabídla Ostravě 36 trestných hodů (27 už v první půli), ale hosté jich hned 14 minuli a i proto si odvezli porážku 71-78. Zajímavé byly i dvě technické chyby pro trenéra Dušana Medveckého, jenž nebyl spokojen s metrem, který sudí nastavili. Domácí vedli po Půlpánových bodech po 17 minutách už 40-24 a zaplněná hala očekávala exhibici. Jenže hosté i díky nůším trestných hodů snížili na poločasových 42-34 a po přestávce se do svého rivala zakousli. Ostravané nastříleli čtyři trojky za sedm minut hry a hlavně díky 11 bodům Luky Igrutinoviče otočili na 56-50. Kotas se Švrdlíkem však měli hlavní zásluhu na otočce Beksy a když se prosadil i Autrey s Pandulou, desetibodový náskok si už Východočeši nenechali vzít. Tým trenéra Sanderse zvítězil 78-71 a v tabulce na čtvrtou Opavu ztrácí jedno vítězství. Hostům nepomohla ani střelecká exploze Luky Igrutinoviče (25 bodů a 8 doskoků). Beksu podpořil 15 body Dušan Pandula, 13 bodů a 7 doskoků přidal Jobi Wall.

„Než se začneme bavit o basketu, tak bych opravdu chtěl pogratulovat obrovské propagaci basketu. To, co se dneska stalo, je opravdu něco neuvěřitelného. Opravdu klobouk dolů. Jinak gratuluji Ellovi k prvnímu vítězství. A jenom k té koncovce. Bylo to úžasné utkání jak pro diváky, tak pro hráče. V koncovce jsme nechali Autreyho udělat pár nesmyslných nájezdů, když moc dobře víme, že umí jenom vnik. Bohužel jsme ho neubránili. Také na obraném doskoku jsme posledních 5 minut naprosto vyhořeli a to nás mrzí, to je ta naše porážka. Takže já bych chtěl opravdu ještě jednou pogratulovat k celorepublikové propagaci basketu a ať to takhle pokračuje dál,“ byl ze spojení akce basket + hudba nadšený asistent trenéra Ostravy Marek Stuchlý.

„Taky bych chtěl pogratulovat týmu, protože jsme zahráli dobrý zápas. Byli jsme koncentrovaní na to, co jsme měli dělat. V prvním poločase jsme si vytvořili náskok díky dobrému doskoku, dobře jsme bránili a neztráceli jsme míče. Poté byl úsek zápasu, kdy jsme nedoskakovali míče tak, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že Ostrava je tým, který je schopný mít útočné doskoky s typy hráčů jako Bohačík nebo Kerr, a to jim pomohlo, aby se vrátili do zápasu. Na konci, když přišel čas, jsme ale bojovali,“ řekl po utkání Levell Sanders, kouč Pardubic.

 

Foto: isport.blesk.cz

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace