eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔17.1.2016
Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

Please enter banners and links.

Tuři na dostřel play off

Svitavy přetlačily v defenzivním partu pražský USK, jemuž nestačil ani další výborný výkon Jaromíra Bohačíka. Tuři po většinu utkání vedli, nejvíce o deset bodů (30-20) ve druhé periodě. Svitavský kouč Petr nabádal své hráče k poražení Sov jejich vlastní zbraní – a sice vytaženou zónovou obranou. S tou měli hosté velké potíže, nicméně ještě do přestávky snížili na jednobodový rozdíl (30-29). Po přestávce Východočeši zaveleli k rozhodnutí: Dvě trojky Špačka, jedna Bruinsmy a důležité body Doakse vedly ke skóre 48-35, na nějž Vysokoškoláci nenalezli odpověď. Na začátku poslední desetiminutovky sice Sovy šňůrou 7-0 snížily na 59-56, ale to bylo z jejich strany vše. Tury uklidnil Bruinsma s Doaksem a domácí oslavili se svými fanoušky důležitou (desátou) výhru. 15 body a 8 doskoky se na ní podílel nový křídelník Evan Bruinsma. Za hosty se blýskl 21 body a 7 doskoky Jaromír Bohačík.

„Soupeř s velkým odhodláním zvítězil. My jsme měli problém sami se sebou. V obraně jsme nebyli dostatečně soustředění na odstavení hráče po střele. Vždycky, když jsme se dostali na dostřel, aby jsme zápas zlomili, tak si soupeř doskočil míč a dal ze druhé střely. To nejpodstatnější bylo, že jsme v útoku nehráli s dostatečnou sebedůvěrou. To byl jeden z důvodů, že jsem během zápasu řval na své hráče, aby stříleli, když mají volnou pozici. Právě díky tomu jsme měli špatnou selekci v útoku,“ prohlásil na tiskové konferenci trenér USK Praha Mirsad Alilovič.

„Věděli jsme, že to bude těžké utkání, ale na domácí palubovce tyhle zápasy potřebujeme vyhrávat. Věděli jsme, že USK je velmi dobrý v obranných činnostech. Co se potvrdilo na jejich palubovce, kde jsme prohráli o 40 bodů, tak jsme věděli, že i my musíme přitvrdit v obraně. Snažit se hrát tvrdě. Nakonec to vyplynulo v to, jak říkal hostující trenér, že si nevěřili na střelách, takže jsme přešli na vytaženou zónovou obranu, ale přesto jsme se snažili bránit hlavně Bohačíka, protože bylo vidět, že všechny míče distribuují na něho, i když měli volné pozice, tak přesto hledali jeho, aby on byl ten, který zakončuje. To nám hrálo do not, protože tolik hráčů nestřílelo z perimetru, a poté měli špatné procento. Ten zápas byl vyrovnaný. Rozhodovalo se v maličkostech. Jako v útočných doskocích, nebo jsme házeli více trestných hodů, takže takové maličkosti rozhodovaly. A díky tomu jsme vyhráli,“ oddechl si po výhře kouč Svitav Stanislav Petr.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace